Deze klassieker is een eenvoudig groentegerecht, rijk aan gezonde vetten, vezels en vooral ook boordevol smaak.
Ingrediënten (2 personen)
1 ui
6 eetlepels Extra vierge olijfolie)
1 bakje (250 g) oesterzwammen
2 bundels groene asperges (of 14 grote witte)
4 eieren
½ bosje peterselie
Zwarte peper en zeezout
“Je kan zowel groene als witte asperges gebruiken. Ze bevatten net als spruitjes en boerenkool een speciale antioxidant die vrije radicalen bestrijdt, dus goed om je huid langer jong te houden en je immuunsysteem te versterken."
Bereiding
Hak de ui fijn. Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote pan en stoof de ui aan. Kruid met peper en zout. Scheur de oesterzwammen in stukjes of snijd ze in reepjes. Voeg ze toe aan de pan met een extra eetlepel olijfolie en bak ze goudbruin met wat peper en zout. Verwarm ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een tweede pan voor de asperges. Die hoef je niet te schillen, maar verwijder wel het harde, onderste gedeelte van de asperges. Bak ze in de olijfolie tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout. Kook de eieren zacht (5 à 6 minuten) of pocheer ze. Serveer de gebakken asperges met de oesterzwammen en de eitjes. Werk af met een handvol gehakte peterselie en wat Extra Vierge Olijfolie. Ook lekker met wat vers citroensap.
Bron: dit is een recept van Julie's Lifestyle.
Comments