Op zoek naar een lekkere snelle maaltijd? Deze bloemkoolcurry met kip staat in 30 minuten op tafel. Ideaal voor op een doordeweekse avond.
Ingrediënten (2 personen)
200 gr bloemkool in roosjes (of uit de diepvries)
2 gekookte eieren
250gr kip in blokjes
125 ml kokosmelk
1 el rode curry pasta
0,5 ui, gesnipperd
Extra Vierge Olijfolie
100 gr sperziebonen
0,5 blik tomatenblokjes a 400 gr
1 teentje knoflook, fijngesneden
25 gr cashewnoten
1 vers bosje Peterselie
“Bloemkool bevat weinig koolhydraten, maar juist veel vitamine C, calcium en vezels. Net wat we allemaal nodig hebben tijdens onze detox."
Bereiding
Kook de bloemkool en de sperziebonen 3 minuutjes in een pan met water. Bak de ui en knoflook in een beetje olijfolie in een grote pan. Voeg de kip toe, en als deze gaar is de rode curry pasta.
Giet de kokosmelk er bij en de tomatenblokjes. Laat het mengsel even pruttelen. Voeg de boontjes en bloemkool toe en verwarm nog even mee. Serveer de curry met cashewnoten, gekookte eieren en wat verse peterselie.
Bron: dit is een recept van Culy.nl.
Comments