top of page
  • Els

Chipotle kip met basilicumsaus

Een heerlijk pittig ovengerecht met als finishing touch een lekkere basilicumsaus.

Ingrediënten (2 personen)

250 gr kipfilet in blokjes

1 el kokosolie

0.5 el gedroogde chipotle pepers

165 ml passata rustica met basilicum

1 courgette, in blokjes

1 aubergine, in blokjes

0.5 tl komijn

0.5 tl gedroogde oregano

0.25 tl zout

0.25 tl peper

0.5 tl knoflook

0.5 tl uienpoeder

Basilicumsalsa 1 bosje verse basilicum

15-20 ml olijfolie of meer indien nodig

0.25 tl zout

optioneel: bloemkoolrijst (diepvries)

“Hou je niet van spicy? Gebruik dan minder van de chipotle pepers. Trouwens ook lekker met gebakken bloemkoolrijst."

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C. Neem een grote koekenpan en verhit hierin de kokosolie. Bestrooi de kip met wat zout en peper en bak de blokjes goudbruin. Gaar hoeft nog niet. Voeg de courgetteblokjes en de aubergineblokjes toe en bak dit op hoog vuur even mee. Voeg de specerijen toe en de passatasaus en stort het in een ovenschaal. Zet in de oven en laat 45 minuten garen. Roer halverwege nog een keer om.

Maak ondertussen de basilicumsalsa door de basilicumblaadjes in een kleine keukenmachine te doen en dit fijn te malen met de olijfolie en het zout tot je een salsa hebt. Serveer de basilicum over de ovenschotel.

Ook lekker met gbakken bloemkoolrijst erbij!



Bron: dit is een recept van simoneskitchen.nl.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page