top of page
  • Els

Curry gehaktballetjes met bloemkoolrijst

Vandaag hebben we een heerlijk eenvoudig gerecht in petto met sappige rundsgehaktballetjes. Je maakt de curryballetjes zo pittig als je zelf wil.

Ingrediënten (2 personen)

250 gr rundsgehakt

200 gr bloemkoolrijst (diepvries)

1,5 el rode of gele currypasta

1 blik kokosmelk

1 lente-ui in ringetjes

1 courgette in blokjes

0,5 rode pikante peper, in kleine stukjes

1 puntpaprika, in blokjes

1 geraspte wortel

Verse peterselie of koriander

1 el kokosolie

“Overschot? Dit gerecht is perfect koud te eten als lunch de volgende dag."

Bereiding

Meng het rundsgehakt met één flinke eetlepel van de curry pasta en peper en zout. Wil je de smaak testen voor je alles rolt, bak dan een mini gehaktballetje in de pan en proef. Voeg eventueel nog extra peper en zout of curry toe. Rol kleine balletjes van het mengsel. Verhit een wokpan met de kokosolie. Voeg hier nog twee el van de currypasta aan toe en bak tot dit begint te geuren. Voeg de balletjes toe en bak deze goudbruin en gaar. Voeg de kokosmelk toe en roer tot er een currysaus ontstaat. Proef even en voeg waar nodig nog extra peper en zout toe. Doe de balletjes en de saus in een kom. Gebruik dezelfde pan om de bloemkool en groente (rode peper, courgette, wortel, lente-ui) te bakken. Breng op smaak met peper en zout. Verhit balletjes en bloemkoolrijst apart en serveer samen



Bron: dit is een recept van Simone's Kitchen.

64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page