Een salade in de winter? Ja dat kan! Toch zeker als je er een warme topping van falafel bij geeft. Dit slaatje is zonder twijfel mijn favoriet zowel in de zomer als in de winter.
Ingrediënten (4 personen)
Falafel (ik koop ze voorverpakt in de colruyt uit de versafdeling)
1 pak sla
Kerstomaatjes
Kikkererwten in blik
Een handvol pindanootjes
2 el Volle yoghurt
1 kl Curry
1/2 kl Paprikapoeder
3 el Olijfolie
1 kl Komijn
Peper en Zout naar smaak
Verse koriander of platte peterselie
“Een saladetopper zowel voor de winter als de zomer! ”
Bereiding
Bak de falafel in kokosolie tot ze vanbinnen warm en lekker gebakken zijn. Beleg je bord met sla. Halveer de kerstomaatjes en verdeel over de sla. Giet de kikkererwten af en dresseer je slabord met een paar kikkererwten. De yoghurt-currydressing maak je door 2 el volle yoghurt met 3el olijfolie in een kommetje te mengen. Voeg curry, paprikapoeder, komijn, peper en zout naar smaak toe. Goed roeren. Verdeel de falafelballetjes over je bord en overgiet met de yoghurt-currydressing. Een handvol pindanoten als topping maakt dit gerecht helemaal af. Werk af met verse kruiden zoals koriander. Geen fan van koriander? Platte peterselie smaakt even lekker en fris.
Tips voor de kids of de non-detoxers?
Mijn dochter van twee eet deze falafelballetjes lustig mee. Ze krijgt er wel gebakken tatjes, komkommej en tomaasjes bij.
Comments