Probeer deze heerlijke groentevulling van rode biet, courgette, lente-ui en erwtjes. Met als smaakmakers: munt en feta. Een geweldig lekkere combinatie én bovendien is de frittata lekker fluffy.
Ingrediënten (2 personen)
1 courgette
6 lente-uitjes
1 kleine rode biet
50 gr diepvrieserwtjes
10 à 15 muntblaadjes
4 eieren + 1 eiwit
1 el kokosolie
50 gr feta
Zwarte peper en zeezout
Een slaatje van rucola en komkommer
“Geef de voorkeur aan 4 eieren en 1 eiwit om de frittata lekker fluffy te maken. Een handig trucje voor een luchtiger ei."
Bereiding
Verwarm de grill van de oven voor op 230 °C. Snijd de courgette in sliertjes met een spiralizer en hak de lente-uitjes in fijne ringetjes. Verwijder de wortel en steelaanzet van de rode biet, spoel grondig, maar schil hem niet. Snijd de biet in dunne reepjes. Verhit de olie in een ovenbestendige pan met antikleeflaag. Voeg de courgette en lente-ui toe en roerbak zo’n 2 minuten op hoog vuur. Voeg de reepjes rode biet en de erwtjes toe en roerbak nogmaals 2 minuten. Hak intussen de munt fijn. Roer de munt door de groenten en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Zet het vuur op de laagste stand. Klop de 4 eieren los met 1 eiwit en schenk dit over de groenten. Beweeg de pan zacht heen en weer om de eieren te verspreiden en laat 1 minuut staan op het vuur. Verkruimel de feta over de ongebakken frittata en plaats 5 à 10 minuten onder de grill, tot de eieren gestold zijn en goudbruin kleuren. Snijd de frittata met een houten spatel in punten en serveer met een slaatje.
Bron: dit is een recept van Karola's kitchen.
Comments