Een heerlijk Aziatisch aperitiefje. Deze gebakken sashimi is een echt feestje op je bord. Dit Japans gerecht kan zeker ook als voorgerecht dienen. Maar eigenlijk zijn deze stukjes vis altijd lekker!
Ingrediënten (2 personen)
300 g verse zalm 4 el sojasaus (sojasaus van Kikkoman bevat geen suikers)
1 el sesamolie
1 tl wasabi
1 limoen
2 el sesamzaadjes naar keuze
Bereiding
Breng de zalm op smaak met peper en zout. Laat een koekenpan met een scheutje olie goed heet worden. Bak de zalm vervolgens 1 minuut per kant aan. Meng de sojasaus, sesamolie, wasabi en de rasp en het sap van de limoen door elkaar. Snijd de zalm in plakjes en leg op een bord. Verdeel de sesamzaadjes over de vis en maak af met het sausje en een partje limoen.
Bron: dit is een recept van Chickslovefood.com
Comments