top of page
  • Els

Gegrilde asperges en courgette met basilicumolie

Yes, eindelijk is het aspergeseizoen aangebroken. Dit witte goud gaan we klaarmaken samen met lekkere grillgroenten en basilicumolie. De basilicumolie is een lichtere versie van de traditionele pesto.

Ingrediënten (2 personen)

500 gr witte asperges

1 grote courgette

1 tl Extra vierge olijfolie

Een grote handvol verse basilicumblaadjes

2 el olijfolie

1 klein teentje look

Een handvol pijnboompitten

50 gr feta, verkruimeld

Een handvol rucola

Versgemalen zwarte peper en grof zeezout

Liever groene asperges? Dat kan ook! Zo bespaar je tijd want groene asperges hoef je niet te schillen en kan je rechtstreeks grillen zonder eerst voor te koken."

Bereiding

Schil de asperges met een dunschiller, te beginnen onderaan het kopje. Snijd de onderste twee centimeter weg. (De schillen en uiteindes kan je gebruiken om een bouillonsoepje te maken.) Breng water aan de kook in een pot die eigenlijk wat te klein is. Zo zorg je ervoor dat de topjes van de asperges niet ondergedompeld zijn. Laat 8 minuten koken. Giet de asperges voorzichtig af, zodat ze niet breken. Leg een schone handdoek open en schik ze hierop zodat overtollig vocht wordt geabsorbeerd. Verwijder de uiteindes van de courgette, snijd hem dwars in twee en vervolgens in dunne plakken. Wrijf zowel de courgette als de asperges in met telkens 1 tl olijfolie en voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Verhit de grillpan tot deze heet is en bak de plakken courgette aan elke zijde enkele minuten, tot ze een mooi streepjespatroon hebben. Bak vervolgens ook de asperges op deze manier. (Denk eraan dat de asperges reeds gaar zijn. Ze hebben dus geen lange baktijd meer veel nodig.) Mix intussen met behulp van een staafmixer en een smalle beker de basilicumblaadjes met 2 el olijfolie, look en voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Zet opzij. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn.

Schik de gegrilde courgettes en asperges op een schotel. Werk af met de rucola, feta en pijnboompitten. Druppel tot slot de basilicumolie eroverheen. Smakelijk.


Bron: dit is een recept van Karola's Kitchen.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page