top of page
  • Els

Gegrilde chimichurri portobellos met geitenkaas en pastinaakpuree

Deze portobellos worden vlezig en smaakvol van zodra ze onder de grill gaan. Samen met de pittige chimichurri krijg je een lekker levendig gerechtje in combinatie met de romige geitenkaas pastinaakpuree. Ideaal gerechtje voor je Meatless Monday.

Ingrediënten (2 personen)

2 grote pastinaken

100 gr zachte geitenkaas

0,5 kopje groentebouillon of kippenbouillon

4 portobello

4 teentjes look, gehakt

1 kleine rode peper, fijngehakt

0,5 bosje fijngehakte koriander of peterselie

1 kl oregano

1 kl zout

1 kl chilivlokken naar smaak

2 el rode wijnazijn

Peper en zout

Olijfolie

“Geen fan van pastinaak? Dan kan je die gerust vervangen door knolselder. "

Bereiding

Mix de Chimichurri sausingrediënten in een kommetje: olijfolie, pikant pepertje, rode wijnazijn, , bosje peterselie of koriander, 3 tenen look, peper, zout en chilivlokken naar smaak.

Verdeel de pastinaken in kwartjes en kook 15 minuten gaar tot ze zacht zijn. Mix met de kippenbouillon, 4 el olijfolie, de zachte geitenkaas, 1 teen look, peper en zout.

Terwijl de pastinaken koken, maak je de portobellos schoon. Smeer ze in met de chimichurri aan beide kanten. Laat ze 15 tot 30 minuten marineren. Wees niet te zuinig met de chimichurri.

Zet een grillpan op een middelmatige stand en grill de portobellos aan beide kanten. Voeg nog wat extra chimicurri toe tot ze zacht en lekker bruin gebakken zijn.

Serveer de portobellosteaks met de romige pastinaakpuree en lepel er nog de laatste druppel chimicurri over. Werk af met zout, peper en chilivlokken.

Smakelijk!


Bron: dit is een recept van Pinch Of Yum.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page