Zachte, gepofte aubergine, geitenkaas, bloemkoolcousous, yoghurtdip en gekarameliseerde uitjes: deze combinatie is een feestje op je bord.
Ingrediënten (2 personen)
1 grote aubergine
150 gram bloemkoolcouscous/rijst uit de diepvries
125 gram geitenkaas
100 ml. Alpro Griekse yoghurt ongezoet
1 flinke rode ui
2 teentjes knoflook
30 gram walnoten (ongezouten, ongebrand)
2 tl. honing
1 tl. gedroogde basilicum
Peper en zout
Extra Vierge Olijfolie
“Groenten roosteren of poffen in de oven is een hele gezonde en lekkere bereidingswijze. Je behoudt lekker veel smaken en vitamientjes. Het enige nadeel is de bereidingstijd: dit recept voor gepofte aubergine uit de oven vraagt daarom om ruim een half uur extra voorbereidingstijd. Maar ondertussen kun je wel op je gemak alle andere ingrediënten voorbereiden."
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een ovenschaal klaar. Was de aubergine. Snij hem in de lengte in en trek een beetje uit elkaar. De aubergine moet een beetje open staan. Meng in een kom 3 el. olijfolie met 1 (uitgeperst) teentje knoflook, de basilicum en naar eigen smaak peper en zout. Bestrijk de schil en binnenzijde van de aubergine met de olie. Plaats in de ovenschaal en zet deze voor 60 minuten in het midden van de oven. Controleer zo nu en dan tussendoor of de aubergine niet verbrand. Zo’n 40 minuten later kun je aan de slag met de rest van het gerecht. Bak de bloemkoolcouscous 3 min. gaar in een grote pan en roer er wat olijfolie en naar eigen smaak zout en peper doorheen. Zet opzij.
Ondertussen schil je de rode ui en snij in dunne, halve ringen. Verwarm wat olijfolie in een pan op laag-middelhoog vuur. Bak de uienringen zachtjes door totdat ze glazig worden. Verkruimel de geitenkaas.
Rooster de walnoten in een droge pan op een laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden. In een kom schep je de yoghurt om met het andere (uitgeperste) teentje knoflook en peper en zout naar eigen smaak.
Serveer de gepofte aubergine met de yoghurtdip eroverheen geschept, de bloemkoolcouscous, ui en geitenkaas. Bestrooi met de walnoten en lepel de honing er overheen. Eet smakelijk
Bron: dit is een recept van Betty's Kitchen.
Comentarios