top of page
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Gezond gevogelte stoofpotje

  • Els
  • 29 dec 2020
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 6 jan 2021


Dit gevogelte stoofpotje lijkt op pita maar dan koolhydraatarm, glutenvrij en suikervrij. Ik mis groenten in de meeste gyros en het vlees is ook vaak niet van topkwaliteit. Daarom deze gezonde versie.

Ingrediënten (2 personen)

250gr kippenborst (in reepjes snijden)

1/4 bloemkool

0,5 courgette

0,5 rode paprika

0,5 groene paprika

kleine uitjes of 1 grote ui

1,5 teentjes look

2 wortelen

Verse Koriander

currypoeder

paprikapoeder

groentebouillon

150 ml water


“Mijn tip? Maak het gerecht een dag op voorhand of maak dubbele porties zodat je er de volgende dag 's middags of 's avonds opnieuw van kan eten.”

Bereiding

Reinig en versnijd de groenten. Dit mag zeker in grove stukken want het is een stoofpotje. Pers de look. Laat vetstof smelten en fruit de ui samen met de look, voeg hierna de kip toe. Laat de kip even aankleuren, en voeg daarna de wortel en paprika toe. Laat dit stoven op een zacht vuurtje. Voeg na enkele minuten de courgette en bloemkool toe. Overgiet dit mengsel met je zelfgemaakte kruidensausje (150 ml water, 1 kl paprikapoeder, 1 kl curry, en 1 kl groentebouillon of een half blokje). Laat dit verder sudderen op een laag vuurtje en roer regelmatig eens om. Werk af met koriander.

Tips voor de kids of de non-detoxers?

Serveer met een lekker naanbroodje.


Bron: dit is een recept van Mamasgezondetips; snele en gezonde recepten voor het hele gezin.

Comments


OPENINGSUREN

 

Maandag van 9:00 - 15:00 en 19:30 - 21:30

Dinsdag van 9:00 - 15:00

Woensdag van 19:30 - 21:30

Donderdag van 9:00 - 18:00

Vrijdag van 9:00 - 15:00

Zaterdag op afspraak.

Liever een avond of weekendafspraak? Contacteer me.

naturein-logo-final.png

Ik schrijf me in op de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van promoties, behandelingen en de nieuwste  producten.

Bedankt!

hallo@naturein.be        Putsesteenweg 33, 2920 Kalmthout         0485 43 96 22

bottom of page