top of page
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Gezonde fish and chips

  • Els
  • 8 apr 2021
  • 1 minuten om te lezen

Een échte fish and chip is eerlijk toegegeven best lekker maar echt gezond is het niet. Daarom een gezonde versie fish and chip met een groentefriet en een heerlijk stukje vis.

Ingrediënten (2 personen)

2 pastinaken

1 el kokosolie

1 el tijm

2 tl zout

2 kabeljauwfilets

100 g quinoavlokken

2 eieren

Extra vierge olijfolie

Peper en zout

“De pastinaakfrieten kan je ook vervangen door knolselder."

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd er frietjes van. Doe ze in een grote kom. Verwarm wat kokosolie in een steelpannetje tot het lopend is. Doe de gesmolten kokosolie over de pastinaakfrietjes. Voeg de tijm en het zout toe. Verspreid de frietjes op een ovenschaal en zet zo’n 25 minuten in de oven. Maak ondertussen de vis klaar. Zet twee kommetjes klaar. Kluts in kommetje 1 de eieren en kruid af met peper en zout. Doe in kommetje 2 de quinoavlokken. Dep de vis achtereenvolgens in de kommetjes en besprenkel met olijfolie. Zet ongeveer 15 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte van je vis) of tot de vis gegaard is en er een hard korstje gevormd heeft.

Serveer de pastinaakfrietjes en de gepaneerde kabeljauwfilets.



Bron: dit is een recept van Thirtysomething girl Steffi Vertriest.

 
 
 

Commenti


OPENINGSUREN

 

Maandag van 9:00 - 15:00 en 19:30 - 21:30

Dinsdag van 9:00 - 15:00

Woensdag van 19:30 - 21:30

Donderdag van 9:00 - 18:00

Vrijdag van 9:00 - 15:00

Zaterdag op afspraak.

Liever een avond of weekendafspraak? Contacteer me.

naturein-logo-final.png

Ik schrijf me in op de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van promoties, behandelingen en de nieuwste  producten.

Bedankt!

hallo@naturein.be        Putsesteenweg 33, 2920 Kalmthout         0485 43 96 22

bottom of page