Een échte fish and chip is eerlijk toegegeven best lekker maar echt gezond is het niet. Daarom een gezonde versie fish and chip met een groentefriet en een heerlijk stukje vis.
Ingrediënten (2 personen)
2 pastinaken
1 el kokosolie
1 el tijm
2 tl zout
2 kabeljauwfilets
100 g quinoavlokken
2 eieren
Extra vierge olijfolie
Peper en zout
“De pastinaakfrieten kan je ook vervangen door knolselder."
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd er frietjes van. Doe ze in een grote kom. Verwarm wat kokosolie in een steelpannetje tot het lopend is. Doe de gesmolten kokosolie over de pastinaakfrietjes. Voeg de tijm en het zout toe. Verspreid de frietjes op een ovenschaal en zet zo’n 25 minuten in de oven. Maak ondertussen de vis klaar. Zet twee kommetjes klaar. Kluts in kommetje 1 de eieren en kruid af met peper en zout. Doe in kommetje 2 de quinoavlokken. Dep de vis achtereenvolgens in de kommetjes en besprenkel met olijfolie. Zet ongeveer 15 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte van je vis) of tot de vis gegaard is en er een hard korstje gevormd heeft.
Serveer de pastinaakfrietjes en de gepaneerde kabeljauwfilets.
Bron: dit is een recept van Thirtysomething girl Steffi Vertriest.
Comments