Garnaaltjes? Lekker. Broccoli? Lekker. Pastinaak? Lekker. Breng dit trio samen met een zachtgekookt eitje en je krijgt een verrassend lekkere combinatie. Bovendien is dit gerecht snel klaar!
Ingrediënten (2 personen)
200 gr Grijze garnalen
1/2 Broccoli of roosjes uit de diepvries
300 gr Pastinaak
2 eieren
1/2l havermelk
2 el Extra Vierge olijfolie
Peper en Zeezout
“Weinig werk en verrassend lekkere combinatie."
Bereiding
Schil de pastinaak en snij in grove stukken. Kook de stukken pastinaak in de melk gaar, aangevuld met water tot ze net onderstaan. Spoel de broccoli, snij er roosjes van en blancheer in enkele minuten beetgaar. Giet af en laat schrikken onder koud water. Giet de pastinaak af, hou een beetje kookvocht bij en stamp grof met de pureestamper. Doe de helft van de broccoliroosjes erbij en stamp verder. Giet er nog wat van het kookvocht bij, zodat je een smeuïge puree krijgt en breng op smaak met peper en zout. Kook de eieren zacht gedurende 5 min. en spoel ze meteen onder koud stromend water (zo blijft de binnenkant lekker smeuïg.). Serveer de stoemp met een grote lepel garnalen en een zachtgekookt eitje. Werk verder af met enkele broccoliroosjes.
Bron: dit is een recept van Libellelekker.be.
Kommentare