Zoek je een gezond alternatief om te aperitieven? Deze bonenvrije hummus bevat courgette i.p.v. kikkererwten, ideaal om van te genieten zonder opgeblazen buik.
Ingrediënten
HUMMUS
1 kleine courgette, geschild en grof gehakt.
4 el tahin (sesampasta)
4 el extra vierge olijfolie
Sap van 1 citroen
1/2 koffielepel komijn
zwarte peper en zeezout
ZADENCRACKERS
1/2 kop (75 g) lijnzaad, gemengd met 1 kop water
1/2 kop (70 g) zonnebloempitten
1/4 kop (40 g) sesamzaad
1/4 kop (40 g) hennepzaad
1/4 kop (40 g) chiazaad
1 kl Himalayazout of zeezout
“Experimenteer met kruiden voor de crackers: 3 el italiaanse kruiden of 1 el currypoeder of 3 el gedroogde rozemarijn. Oneindig veel mogelijkheden.”
Bereiding Hummus
Mix alle ingrediënten tot een romige dipsaus. Werk af met peterselie en paprikapoeder of za'tar.
Bereiding Zadencrackers
Verwarm de oven op 150°C. Meng het lijnzaad en het water in een glas of kommetje. Roer goed en zet even opzij. Dit zal een 'gel' worden die zal zorgen voor binding in de crackers. Meng de zonnebloempitten met de pompoenpitten, het sesamzaad, het hennepzaad, het chiazaad en het zout in een kom. Voeg de lijnzaadgel toe en meng goed.
Je kan de crackers met of zonder kruiden maken. Maak je ze met kruiden? Dan is het nu de moment om deze toe te voegen.
Leg het deeg o peen bakplaat bedekt met bakpapier. Gebruik een spatel om het deeg uit te spreiden tot het ongeveer een halve centimeter dik is.
Bak de crackers 30 minuten of langer tot ze volledig krokant zijn. Let er op dat ze niet aanbranden. Laat de crackers minstens 10 minuten afkoelen en bewaar ze in een grote glazen bokaal op een koele donkere plaats zodat ze krokant blijven.
Bron: dit is een recept van Het Keto Plan van Julie's Lifestyle, plant-powered keto for vegans, vegetarians and flexitarians.
Comments