Op zoek naar een creatief alternatief voor een stuk vlees? Ga een keer voor een 'steak' van groente - een vegetarisch gerecht dat steeds populairder wordt.
Ingrediënten (2 personen)
1 knolselder 1 Bosje verse peterselie (+ extra als topping) 1 Bosje verse oregano (+ extra als topping) 1 rode peper 1 knoflook teentje 1 rode ui 1 tomaat 1 el rode wijn azijn 4 el olijfolie 300 gram oesterzwammen Peper en zout
“Hou je niet van knolselder? Dan kan je als alternatief een bloemkoolsteak maken."
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de knolselder goed en snijd deze in plakken van c.a. 1 cm. Verdeel de plakken knolselder over een of meerdere bakplaten en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout.
Rooster de knolselder in de oven gedurende ongeveer 40 minuten, draai de knolserder halverwege even om. Voor de chimichurri: verwijder de zaadlijst in de rode peper en snijd deze in kleine stukjes. Snipper ook de ui en snijd de tomaat klein en knoflook fijn. Snijd de peterselie en oregano grof en mix met de rode peper, ui, tomaat, knoflook, rode wijn azijn en olijfolie. Mix kort met een staafmixer tot alles een mooi geheel is. Maak op smaak met peper en zout. Begin met het bakken van de oesterzwammen als de knolselder bijna klaar is. Verhit wat olie in een pan en bak de oesterzwammen voor een paar minuten. Maak verder op smaak met peper en zout. Haal uiteindelijk de knolselder uit de oven en besprenkel deze met chimichurri en de oesterzwammen. Laat het smaken!
Bron: dit is een recept van Girls Who Magazine.
Kommentare