Dit gerecht kan je knapperig, vlezig, pittig, zoet en zout tegelijk noemen. Een razendsnel én eenvoudig recept om te maken.
Ingrediënten (2 personen)
DRESSING:
1 à 2 eetlepels sambal oelek
5 tenen knoflook, fijngehakt
160 ml sojasaus
60 ml mirin (rijstwijn)
2 à 3 el stevia
1 el sesamolie
BBQ-BOWL:
450 gram puur rundvlees, in reepjes (niet gemarineerd)
1 rode paprika, in dunne reepjes
1 gele paprika, in dunne reepjes
2 grote handen verse spinazie
1 el sesamzaad
2 el pinda’s
1 bosui, fijngensneden
“Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je het vlees best 1 à 2 uurtjes op voorhand kunt laten marineren. Dan trekken de smaken van de marinade er goed in. De rest is binnen tien minuten klaar"
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine en meng tot een gladde marinade. Leg het vlees in een bakje of plastic zakje en bedek het met net genoeg marinade tot het volledig bedekt is. Laat dit 1 à 2 uur intrekken in de koelkast. De rest van de marinade bewaar je. Haal het vlees tijdig uit de koelkast zodat het niet ijskoud de pan in gaat. Verwarm een koekenpan met een beetje olie op middelhoog vuur en bak de steak ongeveer 2 tot 3 minuten per kant, afhankelijk van hoe doorbakken je het wil hebben. Laat het daarna een paar minuten rusten op een snijplank en snij het in reepjes.
Rooster de pinda’s en hak ze fijn. Hussel de spinazie en paprika met wat van de dressing en verdeel over twee kommen. Leg de reepjes rundvlees erop en strooi er wat bosui, sesamzaad en pinda’s overheen.
Bron: dit is een recept van Culy.nl.
Comentarios