top of page
  • Els

Kruidige gehaktballetjes met groentefrietjes en yoghurtdressing

Op zaterdag frietjes eten? Dat kan! Dit gerecht is kleurrijk, lekker gezond en vol van smaak! Zorgeloos genieten, zo moet het.

Ingrediënten (2 personen)

2 wortelen

1 pastinaak

2 zoete aardappelen

½ courgette

1 teentje knoflook

2 takjes tijm

1 sjalot

10 g krulpeterselie

300 g puur rundsgehakt

3 el Alpro Griekse yoghurt

5 el olijfolie

peper en zout

“Op zaterdag frietjes? Yes baby! De allerkleinste tafelgenoten zullen ook genieten van dit gerecht. "

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en pastinaak en snij in frietjes. Was en snij de zoete aardappel in frietjes. Snij de courgette in frietjes (je hebt de zachte kern niet nodig). Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groentefrietjes en de ongepelde knoflook. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.

Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snij de sjalot heel fijn. Hak de peterselie fijn. Doe het gehakt in een kom, samen met de helft van de sjalot, de helft van de fijngehakte peterselie, de tijm en een snuf peper en zout, en meng goed. Rol 5 balletjes per persoon met vochtige handen. Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin in 5 minuten. Schep ze uit de pan en leg ze bij de groentefrietjes. Laat 8 minuten meegaren met de groentefrietjes. Haal de knoflook uit de oven, verwijder het vel en plet fijn. Doe de aangegeven hoeveelheid yoghurt, 3 el olijfolie, de geplette knoflook, de rest van de fijngesneden sjalot en de rest van de fijngehakte peterselie in een kommetje en meng. Kruid met peper en zout. Dit is de yoghurtdressing. Serveer de groentefrietjes met de gehaktballetjes en de yoghurtdressing.



Bron: dit is een recept van 15 gram.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page