top of page
  • Els

Millefeuille van aubergines met gedroogde ham

Een rasecht gerecht van Pascale Naessens. Deze heerlijke torentjes kunnen ook perfect als lunch fungeren.

Ingrediënten (2 personen)

16 plakjes gerookte ham

4 aubergines

Rucola

20 kleine tomaatjes

1 handvol pijnboompitten

1 citroen

Grof zeezout en Peper

Extra Vierge olijfolie

Zijn je tafelgenoten geen fan van aubergine? Dan kan je ook voor courgette kiezen."

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de aubergine in plakjes en bestrooi beide kanten met grof zout en leg ze tussen keukenpapier met een gewicht erop. Ik gebruik hiervoor altijd twee borden zodat het vocht er uit gaat. Laat zo’n twintig minuten trekken. Nadien borstel je het zeezout eraf met een propje keukenpapier. Intussen droog je de fijne plakjes ham gedurende een 7-tal minuten in een warme oven van 180 graden. Het best is dat je ze op de rooster van de oven legt, zodat ze lekker krokant worden. Bak intussen ook de pijnboompitten even in de oven. Eens de aubergines goed zijn afgeborsteld, bestrijk je ze met olijfolie. Kruid enkel met peper. Leg ze daarna op de rooster van de oven op 180 graden gedurende 20 minuten. Doe de kleine tomaatjes in een kommetje, laat de steeltjes eraan voor het decoratieve effect. Kruid enkel met peper en giet er een scheut olijfolie bij. Het kommetje met de tomaatjes zet je bij de aubergines in de oven. Giet enkel een beetje olijfolie en een paar druppeltjes citroensap (of een notenolie) bij de rucola. Maak torentjes. Leg eerst een plakje aubergine, daarop wat rucola, een tomaatje, wat pijnboompitjes en een plakje gedroogde ham en zo werk je verder.



Bron: dit is een recept van het boek 'Mijn Pure keuken' van Pascale Naessens

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page