Maak jij wel eens nasi? Dan heb ik vandaag een heerlijke variant voor jou bomvol groenten én met bloemkoolrijst.
Ingrediënten (2 personen)
100 gr sperziebonen, in kleine stukjes
3 el kokosolie
4 eieren
300 gr kip, in blokjes
200 gr garnalen rauw, gepeld
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teentje look, fijngehakt
2 rode chilipepers, fijngesneden
1 wortel, geraspt
2 el currypasta of naar smaak
1 el tomatenpuree
2 el coconut aminos (te vinden bij Bioplanet, Hollandandbarret of Natuurwinkel)
300 gr bloemkoolrijst (diepvries)
1 lente-uitje in ringetjes
Tauge (of sojascheuten)
“Lekker veel voedingswaarden in dit gerecht en je maakt het bovendien in 30 minuten klaar."
Bereiding
Breng een wokpan met water aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook ze in enkele minuten beetgaar. Giet de bonen af en zet ze apart. Verhit 1 el van de kokosolie in een wokpan. Klop de eieren met zout naar smaak los, schenk ze in de pan en bak er een omelet van. Rol deze op en snijd in reepjes.
Verhit de rest van de kokosolie in de wok. Bestrooi de kip en de garnalen met peper en zout naar smaak. Bak eerst de kip in de wok gaar en rondom goudbruin. Voeg dan de garnalen, de sjalot, de knoflook, de chilipeper en de wortel toe en bak, terwijl je het regelmatig omschept tot de wortel net gaar is.
Meng de currypasta erdoor en bak 1 minuut mee. Meng dan de tomatenpuree, coconut aminos, bloemkoolrijst en de boontje erdoor en roerbak tot alles goed warm is. Schep de reepjes omelet erdoor en bestrooi de nasi goreng met de lente ui. Serveer met de tauge. Eet smakelijk.
Bron: dit is een recept van simoneskitchen.nl.
Comments