Dit heerlijk zalmgerecht van Sandra Bekkari is heel eenvoudig om te maken. Voeg on top nog wat lente-ui en bladpeterselie en je krijgt een hemels gezond én lekker gerecht.
Ingrediënten (2 personen)
2 Zalmfilets
400 g zoete aardappelen
2 zoete rode puntpaprika
1 rode ui
1/2 citroen
verse rozemarijn
verse tijm
1 kl Provençaalse kruiden
0,5 venkelzaad
1el Extra Vierge olijfolie
Peper en zout
“Een drukke werkdag? Dan is deze snelle ovenschotel ideaal. En... wie eet er nu niet graag frietjes?"
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de zoete aardappelen schoon en snij in frietjes. Spoel de zoete puntpaprika’s en snij in reepjes. Pel de rode uien en snij in halve maantjes. Vet een bakplaat in met een beetje olijfolie. Leg er de zoeteaardappelfrietjes, de reepjes paprika en de rode ui op. Bedruppel met wat olijfolie, kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden. Rist er de rozemarijn en tijm bij. Meng goed met je handen. Gaar de groenten 20 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en schik er de zalmfilets op. Kruid de zalmfilets met peper, zout en het venkelzaad en bedruppel met wat olijfolie. Rasp er wat citroenschil over. Zet de bakplaat nog 12 tot 15 minuten in de oven tot de zalm mooi gaar, maar niet uitgedroogd is.
Bron: dit is een recept van Sandra Bekkari.
Comments