top of page
  • Els

Ovenschotel met zalm, zoete aardappel en feta

Deze ovenschotel met zalm brengt de winter rechtstreeks op je bord. Er is niets moeilijk aan en de oven doet het werk voor je. Door de zalige mix van ingrediënten krijg je een heerlijke smaakcombinatie zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Zijn we daar niet allemaal fan van?

Ingrediënten (2 personen)

2 middelgrote zoete aardappels

100 gr baby spinazie

200 gr kleine trostomaten

2 zalmfilets

Een handje vol verse tijm

50 gr feta

“Snij je zoete aardappels niet te dik want anders kan het zijn dat je ovenschotel wat langer moet garen."

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°. Schil de zoete aardappelen. Snij in dunne plakjes van ongeveer een halve centimeter. Verdeel een scheutje olijfolie over de plakjes en kruid met peper en zout. Rits de tijm en verdeel over de zoete aardappel. Leg de schijfjes op een bakplaat. Zet deze al voor 20 minuutjes in de oven. Verdeel hier dan de baby spinazie over. Leg je daar dan weer vervolgens de tomaatjes erop. Dep de zalm droog en leg in het midden van de bakplaat. Zet de schotel in de oven en bak voor 10 minuten. Vertel dan de feta over de schotel en bak nog over 5 minuten. Serveer meteen.



Bron: dit is een recept van kokerellen.be

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page