Dit gerecht verteerd licht en bevat toch voldoende vulling door de paprika en de tomatenblokjes. De lekkere kruiden en limoen zorgen dan weer voor een frisse toets.
Ingrediënten (2 personen)
2 grote kabeljauwfilets
200 gr tomatenblokjes
2 paprika's, ontpit en in reepjes
1 rode ui, in halve ringen
2 teentjes look, fijngesnipperd
1 rood pepertje, ontpit en fijngehakt
1 limoen, in schijfjes
1 kleine lepel citroenzeste
100 ml visbouillon
4 kl olijfolie
1 botje verse peterselie, fijngehakt
1 bosje verse basilicum, fijngehakt
Peper en zout
“De tomatenblokjes kan je eventueel vervangen door een tros kerstomaatjes "
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui en de paprika toe en stoof zacht. Voeg de knoflook en de chilipeper toe en laat nog 2 minuutjes stoven. Blus dan met de visbouillon. Voeg de tomaten toe. Laat 5 minuten koken op een laag vuurtje. Roer er de peterselie, de basilicum en de citroenzeste door. Leg de kabeljauwfilets op 2 stukken bakpapier. Kruid bij met peper en zout en leg er een paar schijfjes limoen op. Verdeel het tomaten-mengsel over de pakketjes vis. Vouw de pakketjes toe en leg ze op een bakplaat. Laat 12-15 minuten in de oven bakken. Verdeel de vis-pakketjes over de borden en serveer.
Bron: dit is een recept van 15gram.be.
Comentários