top of page
  • Els

Papillot van kabeljauw met paprika en tomaten

Dit gerecht verteerd licht en bevat toch voldoende vulling door de paprika en de tomatenblokjes. De lekkere kruiden en limoen zorgen dan weer voor een frisse toets.

Ingrediënten (2 personen)

2 grote kabeljauwfilets

200 gr tomatenblokjes

2 paprika's, ontpit en in reepjes

1 rode ui, in halve ringen

2 teentjes look, fijngesnipperd

1 rood pepertje, ontpit en fijngehakt

1 limoen, in schijfjes

1 kleine lepel citroenzeste

100 ml visbouillon

4 kl olijfolie

1 botje verse peterselie, fijngehakt

1 bosje verse basilicum, fijngehakt

Peper en zout

“De tomatenblokjes kan je eventueel vervangen door een tros kerstomaatjes "

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui en de paprika toe en stoof zacht. Voeg de knoflook en de chilipeper toe en laat nog 2 minuutjes stoven. Blus dan met de visbouillon. Voeg de tomaten toe. Laat 5 minuten koken op een laag vuurtje. Roer er de peterselie, de basilicum en de citroenzeste door. Leg de kabeljauwfilets op 2 stukken bakpapier. Kruid bij met peper en zout en leg er een paar schijfjes limoen op. Verdeel het tomaten-mengsel over de pakketjes vis. Vouw de pakketjes toe en leg ze op een bakplaat. Laat 12-15 minuten in de oven bakken. Verdeel de vis-pakketjes over de borden en serveer.


Bron: dit is een recept van 15gram.be.

69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page