Een gezonde pasta die romig, vullend en boordevol smaak zit.
Ingrediënten (2 personen)
3 kleine courgettes
1 handvol kerstomaatjes
1 bundel groene asperges
1 handvol peultjes
1 handvol verse dille (of munt, basilicum)
1 handvol pijnboompitten
ALFREDOSAUS:
1 1/2 kop (200 g) courgette, geschild en grof gehakt
1/2 kop (80 g) hennepzaad (of macadamianoten, cashewnoten)
4 el citroensap
zwarte peper en zeezout
“Gebruik ook eens gebakken prei of champignons i.p.v. de peultjes.”
Bereiding
Gebruik een spiraalsnijder om courgettenoedels te maken. Halveer de kerstomaatjes. Kraak het harde onderste stuk van de asperges. Bak ze in wat olijfolie met peper en zout. Breng ondertussen wat water aan de kook en blancheer de peultjes tot ze beetgaar zijn. Spoel onder koud water om hun frisgroene kleur te behouden. Voor de alfredosaus: mix de courgette, het hennepzaad en het citroensap tot een romige saus in de blender. Kruid met peper en zout. Serveer de pasta met groenten, dille, pijnboompitten en alfredosaus.
Bron: dit is een recept van Het Keto Plan van Julie's Lifestyle.
Comentarios