top of page
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Els

Pittige ratatouille met berbere en kokos-salsa


Een heerlijke variant van Ottolenghi op de klassieke ratatouille. Je kan het met of zonder flatbreat serveren samen met een stukje vis of vlees.

Ingrediënten (4 personen)

4 aubergines (in blokjes van 2,5 cm gesneden)

4 gemengde rode en gele puntpaprika's (in stukjes van 3 cm gesneden)

2 koolrabi's (geschild, in blokjes van 1,5 cm gesneden)

2 el Berbere specerijmix (te vinden in Delhaize of zelf maken)

200 ml olijfolie

10 g verse gemberwortel (fijgehakt)

3 tenen look (geperst)

3 el sojasaus

2,5 el ahornsiroop

300 g zoete rijpe kerstomaten (gehalveerd)

2 tl nigellazaad (= zwarte komijn, te vinden in Bioplanet)

3 chilipepers

zout

KOMKOMMER-KOKOS-SALSA:

1 komkommer (grofgeraspt)

15 gr koriander (fijngesneden)

25 g verse gemberwortel (geschild en fijngehakt)

200 g alpro kokosroom

2 el limoensap

Een stukje vis of kip per persoon.

“Maak de ratatouille een paar dagen van tevoren en bewaar in de koelkast. De smaken worden met de dag lekkerder. Bak er een lekker stukje kip of vis bij.”

Bereiding

Verhit de oven op 210°C. Meng de eerste vijf ingrediënten voor de ratatouille met een tl zout in een grote schaal en spreid ze uit over twee grote, met bakpapier beklede bakplanten. Rooster de groenten 40 min. tot ze gaar en diep goudbruin zijn; schep ze halverwege de tijd om en verwissel de bakplaten. Doe ze in een grote schaal met de gember, look, sojasaus, ahornsiroop, kerstomaten en het nigellazaad.

Zet terwijl de groenten worde geroosterd een pan op hoog vuur en bak de chilipepers 12 min., keer ze een paar keer tot ze rondom mooi geblakerd zijn. Hak de chilipepers fijn (verwijder de zaadjes voor een minder pittig resultaat) en roer ze door de groenten in de schaal. Zet 30. min. opzij zodat de smaken zich kunnen mengen.

Doe voor de salsa de komkommer in een theedoek en knijp er zoveel mogelijk water uit. Doe het raspsel in een grote schaal en roer er alle overige ingrediënten met een halve tl zout door. Zet de salsa tot het serveren in de koelkast.

Serveer de ratatouille met de kokos-salsa en een stukje vlees of vis. Indien gewenst kan je er ook een stuk warm platbrood bij eten.

Tips voor de kids of de non-detoxers?

Laat eventueel de chilipeper achterwege als je kind of huisgenoot niet van pikant houdt.


Bron: dit is een recept van Ottolenghi Flavour, heel veel groenten nog meer smaak.

589 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page