top of page
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Pokébowl met bloemkoolrijst

  • Els
  • 25 apr 2022
  • 1 minuten om te lezen

Pokébowls... Dé revolutie op vlak van healthy food want groenten staan hierin centraal. Deze pokébowl met bloemkoolrijst is gemaakt met kraakverse ingrediënten en boordevol smaak. Een écht feestje op tafel.

Ingrediënten (2 personen)

400 g koelverse bloemkoolrijst (of uit de diepvries)

2 el rijstazijn

2 el sojasaus

290 g verse zalmfilet

100 g radijs

75 g biet julienne

1 avocado

175 g verse zongerijpte mangostukjes

80 g ingelegde gember

1 el zwart sesamzaad


“Eten je kinderen mee? Serveer hen dan echte rijst i.p.v. de rijstvariant."

Bereiding

Doe de bloemkoolrijst in een vergiet. Giet er kokend water over, laat uitlekken. Meng de bloemkoolrijst met de helft van de rijstazijn en 1 el gembervocht uit het potje ingelegde gember. Verdeel over diepe borden en laat afkoelen tot gebruik. Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en laat marineren in de sojasaus. Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten. Meng de bietjes met de rest van de rijstazijn. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep de avocado met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Halveer de grote stukken mango. Verdeel in componenten achtereenvolgens de rode biet, radijs, zalm, mango, gember en avocado in een ronde over de borden met bloemkoolrijst. Zorg dat tussen de rode biet en avocado de bloemkoolrijst nog zichtbaar is zodat er een kleurverloop ontstaat. Werk af met zwart sesamzaad.



Bron: dit is een recept van Albert Heijn.

Comments


OPENINGSUREN

 

Maandag van 9:00 - 15:00 en 19:30 - 21:30

Dinsdag van 9:00 - 15:00

Woensdag van 19:30 - 21:30

Donderdag van 9:00 - 18:00

Vrijdag van 9:00 - 15:00

Zaterdag op afspraak.

Liever een avond of weekendafspraak? Contacteer me.

naturein-logo-final.png

Ik schrijf me in op de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van promoties, behandelingen en de nieuwste  producten.

Bedankt!

hallo@naturein.be        Putsesteenweg 33, 2920 Kalmthout         0485 43 96 22

bottom of page