Pokébowls... Dé revolutie op vlak van healthy food want groenten staan hierin centraal. Deze pokébowl met bloemkoolrijst is gemaakt met kraakverse ingrediënten en boordevol smaak. Een écht feestje op tafel.
Ingrediënten (2 personen)
400 g koelverse bloemkoolrijst (of uit de diepvries)
2 el rijstazijn
2 el sojasaus
290 g verse zalmfilet
100 g radijs
75 g biet julienne
1 avocado
175 g verse zongerijpte mangostukjes
80 g ingelegde gember
1 el zwart sesamzaad
“Eten je kinderen mee? Serveer hen dan echte rijst i.p.v. de rijstvariant."
Bereiding
Doe de bloemkoolrijst in een vergiet. Giet er kokend water over, laat uitlekken. Meng de bloemkoolrijst met de helft van de rijstazijn en 1 el gembervocht uit het potje ingelegde gember. Verdeel over diepe borden en laat afkoelen tot gebruik. Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en laat marineren in de sojasaus. Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten. Meng de bietjes met de rest van de rijstazijn. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep de avocado met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Halveer de grote stukken mango. Verdeel in componenten achtereenvolgens de rode biet, radijs, zalm, mango, gember en avocado in een ronde over de borden met bloemkoolrijst. Zorg dat tussen de rode biet en avocado de bloemkoolrijst nog zichtbaar is zodat er een kleurverloop ontstaat. Werk af met zwart sesamzaad.
Bron: dit is een recept van Albert Heijn.
Comments