Wat deze pad thai zo gezond maakt? RAW. Rauwe voeding is supergezond. Door groenten te lang te koken, verliezen ze vaak heel wat vitaminen en goede stoffen. Daarom een rauwe pad thai met heerlijk knapperige groentjes.
Ingrediënten (2 personen)
1 grote wortel
1 courgette
1 lente-ui
Een hand vol gesneden rode kool
Verse koriander
1 el tahini
2 el amandelpasta
1 el honing
3 el sojasaus
1 kl lookpoeder
1 kl geraspte gember
Een hand vol pindanoten (ongezouten)
“Kies voor biologische groenten, dan geef je je lichaam een echte verwenbeurt."
Bereiding
Doe de wortel en de courgette door een spiralizer of gebruik een juliennesnijder. Je kan de wortel en de courgette schillen maar ik gebruik ze met schil. Snijd de lente-ui fijn en meng met de courgette en wortel spaghetti. Doe ook de fijn gesneden rode kool erbij. Zet opzij. Meng de tahini, amandelpasta, honing, de sojasaus, het lookpoeder en de gember. Vermeng tot één pasta. Het mengsel ziet er wat dik uit, no worries! Meng de saus onder de groenten en doe er wat verbrijzelde pindanoten over. Serveer met wat koriander. There you go!
Bron: dit is een recept van Thirtysomething girl Steffi Vertriest.
Comments