Groenten krijgen een vollere smaak als je ze grilt. Dit is dus een heerlijk warm alternatief boordevol groenten mocht je even genoeg hebben van de koude salades.
Ingrediënten (2 personen)
250 gr Pompoen
125 gr knolselder
50 gr champignons
1 aubergine
100 gr feta
Citroensap
olijfolie
1 rode paprika
1 teentje look
1 el gehakte bladpeterselie
Peper en zeezout
“Dit gerecht kan je warm of lauw serveren. Trouwens ook lekker als gerecht bij een barbecue."
Bereiding
Borstel de champignons droog schoon. Spoel of schil de andere groenten, snij ze in blokjes ter grootte van de champignons. Pel en hak de knoflook. Verwarm de oven voor op 180° C. Vermeng de groenten met de knoflook en 2 el olijfolie. Spreid ze uit op een bakblik. Kruid ze met peper en zout. Zet ze 30 minuten in het midden van de oven, of tot ze beetgaar zijn (schep een paar keer om). Verdeel de groenten over de borden. Verkruimel de feta en strooi die erbij. Breng op smaak met citroensap en werk af met gehakte peterselie.
Bron: dit is een recept van Libellelekker.be.
コメント