top of page
  • Els

Scampi diabolique met een frisse komkommersalade

Een heerlijke, frisse en pittige variant op de klassieker 'scampi diabolique'. Jij bepaalt helemaal zelf hoe pittig je deze variant van Sandra Bekkari maakt. Begin je ook al te watertanden?

Ingrediënten (2 personen)

10 scampi's, gepeld

1 rode paprika

1 tomaat, in partjes gesneden

1 knoflookteentje, geperst

1 komkommer in schijfjes gesneden

1 rode ajuin, fijngehakt

1 zakje gemengde jonge sla

1/2 el Provençaalse kruiden

Rijstdrink

Bladpeterselie

3/4 tl cayennepeper

1/2 el olijfolie

Peper en zeezout

Weinig tijd? Geroosterde paprika's kan je kopen in een bokaal. Je vindt ze in de supermarkt."

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Leg de stukken paprika, met snijvlak naar beneden, op een bakplaat. Gril tot het vel van de paprika's zwartgeblakerd is.

Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst. Haal de paprika's uit de oven en plaats ze in een kom. Dek gedurende 10 minuten af met huishoudfolie. Meng de salade met de komkommerschijfjes en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Plaats opzij tot verder gebruik. Verwarm een pan met olijfolie. Fruit de ajuin, knoflook en tomaten tot de ajuin glazig is. Giet de ingrediënten in een hoge maatbeker of in de kom van een blender. Houd de pan opzij om straks de scampi's in te bakken. Verwijder de schil van de paprika's en mix in de maatbeker of blender met de gestoofde ajuin, knoflook en tomaat. Voeg de aangegeven hoeveelheid olijfolie, enkele blaadjes bladpeterselie en een scheutje rijstmelk toe. Indien de saus te dik is, voeg nog een scheutje water of rijstmelk toe. Kruid naar smaak met cayennepeper, Provençaalse kruiden ,zwarte peper en zout. Houd warm tot gebruik. Bak de scampi's in dezelfde pan met olijfolie. Bank ongeveer 1 minuut aan iedere zijde gaar. Voeg de courgetteslierten toe en laat gedurende 2 min. meestoven. De courgetteslierten moeten nog knapperig zijn. Serveer de scampi met courgetteslierten, pittige paprikasaus, komkommersalade en werk af met bladpeterselie.



Bron: dit is een recept van Sandra Bekkari.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page