top of page
  • Els

Shakshuka met falafel

Falafel Shakshuka, een heerlijk eenpansgerecht dat binnen de 25 minuten op tafel staat. Heerlijk toch op een Meatless Monday?

Ingrediënten (2 personen)

3 tomaten

1 rode ui

200 gr falafelballetjes

1 paprika

1 aubergine

2 el tomatenpuree

2 tenen knoflook

1 tl koriander

1 tl peterselie

2 eieren

1 tl komijn

100 gr feta

snufje zout en peper

“Welke falafel kies ik in de supermarkt? Radio 2 deed de smaaktest en gaf deze top 5: Garden Gourmet Falafels, Delhaize Bio-falafel, Jumbo bio falafelballetjes, Boni falafels van Colruyt, Vivera Vegan falafel.

Bereiding

Snijd de ui, aubergine, feta, paprika en tomaten in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de falafelballetjes ongeveer 8 minuten totdat ze bruin van buiten zijn en warm van binnen. Schep ze uit de pan. Doe de ui en paprika in dezelfde pan en bak dit een paar minuten. Daarna kunnen de stukjes aubergine erbij en bak je die een paar minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, tomatenpuree en kruiden toe. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen. Vervolgens voeg je de falafelballetjes toe en meng je ze door de saus. Breek 2 eieren boven de pan en laat de eieren in ongeveer 5 minuten stollen. Als laatste verdeel je de fetablokjes over de shakshuka. De non-detoxers kunnen er een broodje of couscous bij eten.


Bron: dit is een recept van Lekkerensimpel.com.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page