Thai beef salade. Oftewel: Thaise biefstuksalade. Met een verslavend lekkere dressing op basis van vissaus en limoen. Maak dit gerecht helemaal naar jouw smaak.
Ingrediënten (2 personen)
200 gram rundvlees
1 kropje baby romainse sla, in stukjes
120 gr kerstomaten, in partjes
0,5 komkommer, in stukjes
1 klein ui, in halve ringen
0,5 rode chilipeper, in dunne ringetjes
Handje verse munt, grofgehakt
Handje verse koriander, grofgehakt
1 ekl Kokosolie
MARINADE
1 kl stevia
1 el vissaus
Zwarte peper
DRESSING
1 teentje knoflook, geplet en fijngewreven
2 el stevia
3 el limoensap (van 1 limoen)
3 el vissaus
“Geef kleur aan je gerecht door verschillende kleuren kerstomaatjes te gebruiken. Hou je niet van koriander? Gebruik dan Thaise basilicum. of hou het gewoon bij verse munt."
Bereiding
Klop de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Snijd het vlees in dunne plakjes (tegen de draad in) en leg ze ongeveer 10 minuten in de marinade. Meng ook alle ingrediënten voor de dressing. Leg de ui alvast in de dressing. Verhit een wokpan op hoog vuur, voeg een beetje van de kokosolie toe en bak de plakjes rundvlees in 3 tot 4 minuten tot ze medium rare zijn. Je wil dus vooral een mooie rode binnenkant en een bruin korstje. Meng alle ingrediënten voor de salade vervolgens door elkaar, samen met het vlees. Bestrooi met verse koriander of munt en serveer.
Bron: dit is een recept van Culy.nl.
Commenti