top of page
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Els

Thaise courgettenoedels met omelet

Bijgewerkt op: 20 mrt. 2021

Deze vegetarische en koolhydraatarme noedels van courgette in een Thaise marinade zijn een perfect alternatief als je eens geen zin hebt in vlees of vis.

Ingrediënten (2 personen)

2 niet al te grote courgettes of 1 bak courgetti van 400 gr

1 ui

1 el gembersiroop

2 el sojasaus

1 el oestersaus

1 rode peper

1 bosui

100 gr Shiitake (of champignons)

scheutje sesamolie

150 gr wortel in schijfjes

60 gr cashewnoten (ongezouten)

3 eieren

peper en zout

1 kl sesamzaadjes

Met dit gerecht haal je die heerlijke oosterse keuken in huis."

Bereiding

Maak slierten van de courgette met een spirellisnijder of koop een bakje kant-en-klare courgette spaghetti (te vinden bij Delhaize). Hak de ui fijn en bak deze in een wokpan in een scheutje sesamolie. Hak de rode peper fijn en verwijder de zaadje. Houd een beetje apart voor de garnering en bak de rest mee met de ui. Voeg de wortels in schijfjes toe. Voeg de gembersiroop, sojasaus en oestersaus toe aan de pan. Voeg dan ook de shiitake toe in schijfjes en laat een paar minuten bakken. Klop de eieren los in een kom met peper en zout.

Verhit olie in een pan en schenk het eiermengsel hierin. Laat stollen en draai hem dan om. Bak ook de andere zijde van de omelet nog licht bruin. Voeg de courgetti toe aan de wokpan en bak 1 minuut mee. Schep op het laatst de cashewnoten er door. Serveer de courgette noedels met de opgerolde omelet. Garneer met lente-ui, rode peper en sesamzaadjes.



Bron: dit is een recept van Leukerecepen.nl.

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page