top of page
  • Els

Tonijnsalade met avocado, zeewier en edamame

Deze lichte maaltijd is laag in calorieën en bevat rijke voedingsstoffen. Ik raad je zeker niet aan om alle weken tonijn te eten; het is een bedreigde vissoort en bevat veel kwik. Maar af en toe een stukje moet kunnen.

Ingrediënten (2 personen)

200 gr verse tonijn

Groot hand vol edamame boontjes (kan je diepvries bij colruyt kopen of vers in delhaize)

4 el zeewier of zeekraal (vers in delhaize bij visafdeling)

6 el sesamzaadjes

Rucola

2 avocado's

Kokosolie

1 limoen

Sojasaus

Peper en zout

“Wist je dat edamame boontjes rijk zijn aan ijzer en calcium? En dat avocado supergoed is voor je huid?"

Bereiding

Dresseer op twee borden de rucola, edamame, het zeewier en de avocado. Zorg voor een goede mix van deze ingrediënten. Snijd de tonijn in vierkante stukken (maak ze niet te dun want dat wordt moeilijk om te bakken). Doe de sesamzaadjes in een schaaltje en duw de zijkanten van de tonijn er even in. Doe de kokosolie in een veilige antikleefpan en bak lichtjes langs alle kanten waar sesamzaadjes hangen. Net tot je de tonijn wat kleur ziet krijgen aan de randjes. Pers de limoen uit over het slaatje. Kruid met peper en zout. Dresseer de tonijn over de salade. En doe er wat sojasaus over. Enjoy!



Bron: dit is een recept van Thirtysomething girl Steffi Vertriest.

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page