Niet veel tijd op vrijdag om te koken? Deze heerlijke tortilla met pompoen, pastinaak en feta is snel, makkelijk en heel lekker.
Ingrediënten (2 personen)
250 gr butternut pompoen, in stukjes
1 pastinaak, in schijfjes
150 g jonge slamix
50 g feta of geitenkaas, in stukjes
1 sjalot, fijngehakt
45 g zongedroogde tomaten, in stukjes
5 eieren
Verse koriander (of bladpeterselie), fijngehakt voor afwerking
snuifje nootmuskaat
zwarte peper, zeezout
snuifje kurkuma
scheutje plantaardige melk
Olijfolie
“Heerlijk comfortfood op vrijdagavond. Do you need more?"
Bereiding
Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst en verwarm de oven voor op 180°C. Roerbak in een pan met olijfolie de sjalot, pompoen en pastinaak gedurende 5 minuten. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt rustig verder garen. Neem een kom, klop de eieren los en voeg een scheutje plantaardige melk en koriander toe. Kruid met nootmuskaat, kurkuma, zwarte peper en een suifje zout. Plaats de gestoofde groenten en 2/3e van de zongedroogde tomaten in een ovenschaal. Kruid met zwarte peper. Giet het eimengsel in de ovenschaal. Werk af met feta of geitenkaas en bak de tortilla gaar gedurende ongeveer 25 minuten. Prik met een mes in het midden van de tortilla. Als het mes droog is, dan is de tortilla gaar. Breng de salade op smaak met zwarte peper en extra vierge olijfolie. Werk af met de overige zongedroogde tomaten.
Bron: dit is een recept van Sandra Bekkari.
Comments