top of page
  • Els

Tortilla met pompoen, pastinaak en feta

Niet veel tijd op vrijdag om te koken? Deze heerlijke tortilla met pompoen, pastinaak en feta is snel, makkelijk en heel lekker.

Ingrediënten (2 personen)

250 gr butternut pompoen, in stukjes

1 pastinaak, in schijfjes

150 g jonge slamix

50 g feta of geitenkaas, in stukjes

1 sjalot, fijngehakt

45 g zongedroogde tomaten, in stukjes

5 eieren

Verse koriander (of bladpeterselie), fijngehakt voor afwerking

snuifje nootmuskaat

zwarte peper, zeezout

snuifje kurkuma

scheutje plantaardige melk

Olijfolie

“Heerlijk comfortfood op vrijdagavond. Do you need more?"

Bereiding

Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst en verwarm de oven voor op 180°C. Roerbak in een pan met olijfolie de sjalot, pompoen en pastinaak gedurende 5 minuten. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt rustig verder garen. Neem een kom, klop de eieren los en voeg een scheutje plantaardige melk en koriander toe. Kruid met nootmuskaat, kurkuma, zwarte peper en een suifje zout. Plaats de gestoofde groenten en 2/3e van de zongedroogde tomaten in een ovenschaal. Kruid met zwarte peper. Giet het eimengsel in de ovenschaal. Werk af met feta of geitenkaas en bak de tortilla gaar gedurende ongeveer 25 minuten. Prik met een mes in het midden van de tortilla. Als het mes droog is, dan is de tortilla gaar. Breng de salade op smaak met zwarte peper en extra vierge olijfolie. Werk af met de overige zongedroogde tomaten.



Bron: dit is een recept van Sandra Bekkari.

85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page