top of page
  • Els

Vegetarische gyrosschotel

Een vegetarische gyrosschotel die ook nog eens gezond is? Klinkt als muziek in de oren. Met een heerlijk sausje van yoghurt, look en vergezeld van zoete aardappelfrietjes. Mijn vrijdagavond is alvast compleet.

Ingrediënten (2 personen)

350 gr zoete aardappel

300 gr vegetarische kip

2 el gyroskruiden

2 el Alpro Greek Style natuurlijk ongezoet

1 teen look

100 gr ijsbergsla


“Op vrijdagavond 35 minuten in de keuken staan? Daar teken ik voor. Werk je liever met echte kip? Dat kan ook!"

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappels en dep ze goed droog met een handdoek. Snijd ze in frietjes van een kleine centimeter dik en dep weer goed droog. Verdeel de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet in de oven en bak de frietjes in zo’n 30 minuten gaar. Trek ondertussen de vegetarische kip uit elkaar met twee vorken. Pel en pers de knoflook en meng dit door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kip samen met de gyroskruiden in zo'n 5 minuten gaar. Neem een schaal en beleg de bodem met de zoete aardappelfrietjes. Schep de kip hierover en vervolgens de ijsbergsla. Maak af met de knoflooksaus.



Bron: dit is een recept van 2 healthy foodbloggers ChicksLoveFood.

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page