We weten al langer dan vandaag dat frietjes niet enkel van aardappelen lekker zijn. Daarom op vrijdag lekkere groentefrietjes in de oven met vegetarische worstjes.
Ingrediënten (2 personen)
2 wortelen
400 g knolselder
2 pastinaken
1 courgette
2 teentjes knoflook
2 takjes tijm
1 bosje verse basilicum
2 el alpro greek style ongezoet
2 vegetarische worsten
6 el olijfolie
peper en zout
“Dit gerecht scoort ook goed bij je kleinste tafelgenootjes.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen, knolselder, pastinaak en snij in frietbalkjes. Snij de courgette in balkjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groentefrietjes en de teentjes knoflook. Rits de tijm van de takjes en verdeel over de groentefrietjes. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om. Snij de basilicum heel fijn en meng door de Alpro Greek yoghurt en 3 el olijfolie. Kruid goed met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de worsten goudbruin in 6-8 minuten. Haal uit de pan en schep op een bord. Dek af met aluminiumfolie. Haal de groentefrietjes uit de oven. Het vruchtvlees van de teentjes knoflook is mooi zacht geworden en kan je gemakkelijk pletten. Meng dit door de basilicummayonaise. Serveer de braadworsten met de groentefrietjes en de basilicummayonaise.
Bron: dit is een recept van 15gram.be.
Comments