top of page
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Vis met sojasaus uit de oven

  • Els
  • 22 mrt 2021
  • 2 minuten om te lezen

In deze ovenschotel met courgette, tomaat, spinazie en vis, is de sojasaus een onmisbare smaakmaker. Sojasaus voegt namelijk niet alleen zout maar ook die unieke umami toe, waardoor deze eenvoudige ingrediënten met hun zachte smaken ineens naar een heel andere niveau getild worden.

Ingrediënten (2 personen)

ca. 300 g stevige witte vis

2 courgettes

1 el olijfolie

1 tl gedroogde oregano

4 trostomaten

200 g spinazie (= een halve zak)

1 bokaaltje reuze witte bonen

Een handvol ontpitte groene olijven (natuur of pikant of met look, maakt niet uit)

3 el sojasaus

3 el graantjesmosterd

Je kan ook gewone witte bonen gebruiken in dit gerecht, maar ik vind de reuze bonen wel een meerwaarde omdat ze extra beet en textuur geven. Ik gebruikte er van HAK."

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgette in dunne plakjes. Stort deze in een grote ovenschaal en schep om met de olijfolie, oregano, versgemalen zwarte peper en grof zeezout. (Ik gebruik mijn handen hiervoor, dat is het snelste en meest effectieve.) Verdeel de courgetteplakjes gelijkmatig over de schaal en plaats 20 minuten in de oven. Snijd intussen de tomaten in plakjes. Spoel de spinazie grondig en zwier droog. Spoel de witte bonen en halveer de olijven. Zet alle ingrediënten klaar.

Maak ook het sausje: vermeng de sojasaus en mosterd tot beide goed verdeeld zijn. Snijd de vis (indien nodig) in twee porties van ca. 150 g. Haal de courgetteplakjes uit de oven maar zet de oven niet uit. Verdeel de tomaat gelijkmatig over de courgette en sprenkel de helft van het sausje hier overheen. Verdeel de witte bonen en olijven over de tomaten. Verspreid de spinazie er bovenop. Leg tot slot de stukken vis op de spinazie en lepel het grootste deel van de resterende saus bovenop de vis en druppel een kleine hoeveelheid over de spinazie heen. Plaats 15 minuten in de oven (of tot wanneer de vis gaar is). Serveer meteen en schep het sausje dat zich onderaan in de schotel gevormd heeft rijkelijk over de vis en groenten. Smakelijk!



Bron: dit is een recept van Karola's Kitchen.

 
 
 

Comments


OPENINGSUREN

 

Maandag van 9:00 - 15:00 en 19:30 - 21:30

Dinsdag van 9:00 - 15:00

Woensdag van 19:30 - 21:30

Donderdag van 9:00 - 18:00

Vrijdag van 9:00 - 15:00

Zaterdag op afspraak.

Liever een avond of weekendafspraak? Contacteer me.

naturein-logo-final.png

Ik schrijf me in op de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van promoties, behandelingen en de nieuwste  producten.

Bedankt!

hallo@naturein.be        Putsesteenweg 33, 2920 Kalmthout         0485 43 96 22

bottom of page