top of page
  • Els

Waterzooi van vis met courgetti

Een Gentse klassieker in een lekker gezond jasje. Een verrassend lekkere combinatie met heerlijk veel groentjes op je bord.

Ingrediënten (2 personen)

2 courgettes

2 wortelen

1 stengel prei

1 ui

300 g vismengeling

1 visbouillonblokje

1 brikje alpro Cuisine soya

3 el olijfolie

peper en zout

“Een Thaïs tintje toevoegen? Gebruik dan de Alpro kokosroom.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven. Schil de wortelen en snij in blokjes van een halve centimeter. Was de prei en snij in ringen. Snij de ui fijn. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui, wortelen en prei aan gedurende 6-8 minuten. Snij de vis in blokjes. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los hierin de visbouillon op. Voeg de blokjes vis toe. Laat op een zacht vuur 5 minuten pocheren. Giet de bouillon met de visblokjes door een zeef en vang het vocht op in een pannetje. Hou de visblokjes even apart. Laat de bouillon lichtjes inkoken. Roer er vervolgens de room door. Voeg de groenten en vis toe en laat nog even opwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de courgettespaghetti met de waterzooi.


Bron: dit is een recept van 15gram.be.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page