Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.
Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 12.
Maandag 22/03 - Ovenschotel met zalm en zoete aardappelfrietjes
Dit heerlijk zalmgerecht van Sandra Bekkari is heel eenvoudig en supersnel om te maken. Voeg on top nog wat lente-ui en bladpeterselie en je krijgt een hemels gezond én lekker gerecht.
Maak dit recept.
Dinsdag 23/03 - Witlof in ham met knolselderpuree, en een botersausje van noten en peterselie
Hou je van witlof? Wil je een klassieker maken maar toch net iets anders? Dan is dit recept iets voor jou. De gebakken ham voegt veel smaak toe en heeft een aangename structuur, zeker in combinatie met het botersausje van noten en peterselie.
Maak dit recept.
Woensdag 24/03 - Thaise courgettenoedels met omelet
Deze vegetarische en koolhydraatarme noedels van courgette in een Thaise marinade zijn een perfect alternatief als je eens geen zin hebt in vlees of vis.
Maak dit recept.
Donderdag 25/03 - Salade van geroosterde groenten met feta
Groenten krijgen een vollere smaak als je ze grilt. Dit is dus een heerlijk warm alternatief boordevol groenten mocht je even genoeg hebben van de koude salades.
Maak dit recept.
Vrijdag 26/03 - Groentestoemp van pastinaak/broccoli met garnalen en een zachtgekookt eitje
Garnaaltjes? Lekker. Broccoli? Lekker. Pastinaak? Lekker. Breng dit trio samen met een zachtgekookt eitje en je krijgt een verrassend lekkere combinatie. Bovendien is dit gerecht supersnel klaar!
Maak dit recept.
Zaterdag 27/03 - Knolselderpizza belegd met wintergroenten
Zin in pizza, maar ook in gezond? Vervang de deegbodem door een plak knolseder en maak'm zo koolhydraatarm, glutenvrij én lekker!
Maak dit recept.
Zondag 28/03 - Moussaka met bloemkoolbechamel en tomaat
Deze moussaka met bloemkoolbechamel is een traktatie voor je smaakpapillen én voor je lijn. De traditionele variant kan je zwaar vallen. Dus vervangen we de bechamelsaus door bloemkoolroosjes met amandelmelk. Zo krijg je een heerlijk lichte versie. Tweede portie, anyone?
Maak dit recept.
BOODSCHAPPENLIJSTJE WEEK 12 (2 personen)
Must-haves voor de SNP
Citroenen voor je ochtendritueel
Plantaardige melk voor je shakes
Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)
Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)
Vlees of vis
2 Zalmfilets
6 plakjes rauwe ham (bv. Serranoham of Prosciutto)
200 gr Grijze garnalen
50 g gerookte ham
250 gr Puur Lamsgehakt of Puur Filet Americain
Groenten
400 g zoete aardappelen
2 zoete rode puntpaprika
1 rode paprika
3 dikke stronkjes witloof
1,5 knolselder
2 niet al te grote courgettes of 1 bak courgetti van 400 gr
2 rode ui
1 ui
1 sjalot
3 teentjes look
1 rode peper
1 bosui
150 gr wortel in schijfjes
250 gr Pompoen
150 gr champignons
100 gr Shiitake (of champignons)
2 aubergine
1 Broccoli of roosjes uit de diepvries
300 gr Pastinaak
1 handje boerenkool fijngesneden
100 gr pompoen in blokjes
5 spruitjes, gehalveerd
1 lente-uitje, in ringen
0,5 bloemkool of bloemkoolruisjes uit de diepvries
2 Tomaten
Fruit
2 citroenen
Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren
5 eieren
100 gr feta
Havermelk
Amandelmelk
100 gr geraspte geitenkaas of schapenkaas
Vetstoffen
1el Extra Vierge olijfolie
Kokosvet
Noten en zaden
50 g geroosterde hazelnoten
60 gr cashewnoten (ongezouten)
1 kl sesamzaadjes
Kruiden
verse rozemarijn
verse tijm
Provençaalse kruiden
0,5 venkelzaad
Peper en zout
1 dikke bundel krulpeterselie
1 el gehakte bladpeterselie
1/2 handje Verse kruiden
Nootmuskaat
Peper
Zeezout
Allerlei
1 el gembersiroop
2 el sojasaus
1 el oestersaus
scheutje sesamolie
Commentaires