top of page
  • Els

Weekmenu - week 13

Bijgewerkt op: 26 mrt. 2021

Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.

Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 13.

Maandag 29/03 - Witte vis met mosterdkorst en smeuïge prei

Een lekker stukje vis uit de oven met groenten erbij en je hebt in no-time een vullend en voedzame maaltijd op tafel staan.


Maak dit recept.







Dinsdag 30/03 - Thaïse salade met steak

Thai beef salade. Oftewel: Thaise biefstuksalade. Met een verslavend lekkere dressing op basis van vissaus en limoen. Geef kleur aan je gerecht door verschillende kleuren kerstomaatjes te gebruiken. Hou je niet van koriander? Gebruik dan Thaise basilicum of hou het gewoon bij verse munt.


Maak dit recept.




Woensdag 31/03 - Groenten met een dikke saus van bloemkoolpuree

Die smeuïge ovenschotels van Pascale Naessens smaken verdomd lekker. Want ovenschotels? Daar houdt iedereen toch van...


Maak dit recept.








Donderdag 01/04 - Asperges op zijn Vlaams met gebakken oesterzwammen

Deze klassieker is rijk aan gezonde vetten, vezels en vooral ook boordevol smaak. Je kan zowel groene als witte asperges gebruiken. Ze bevatten net als spruitjes en boerenkool een speciale antioxidant die vrije radicalen bestrijdt, dus goed om je huid langer jong te houden en je immuunsysteem te versterken


Maak dit recept.




Vrijdag 02/04 - Gepofte zoete aardappel met bonen, maïs, kip en pancetta

De gepofte aardappel is gevuld met kip en Mexicaanse salsa. 1 gevulde aardappel is voldoende per persoon, maar mocht je een grote eter zijn, dan kan je er best nog een lekkere salade bij maken. Liever een vegetarisch variant? Dan kan je de kip ook achterwege laten.


Maak dit recept.





Zaterdag 03/04 - Bloemkoolrijst met spinaziefalafel

Een lekker alternatief voor rijst is bloemkoolrijst. In combinatie met de abrikozen en dadels een heerlijk gerecht. Trouwens, deze balletjes scoren wellicht goed bij je kinderen.


Maak dit recept.







Zondag 04/04 - Courgettelasagne met paprika en feta

Voor alle moeilijke eters die hun kroost willen meekrijgen, doorwinterde groentefans die hun eerste stapjes richting een gezonde of veggie levensstijl willen zetten: deze courgettelasagne met paprika en feta.


Maak dit recept.





BOODSCHAPPENLIJSTJE WEEK 13 (2 personen)

Must-haves voor de SNP

Citroenen voor je ochtendritueel

Plantaardige melk voor je shakes

Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)

Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)

Vlees of vis

2 witte visfilets (150 g per persoon)

200 gram rundvlees

4 plakjes pancetta

1 kipfilet

Groenten

3 stronken prei

225 g spinazie

1 kropje baby romainse sla

120 gr kerstomaten

0,5 komkommer

2 ui

1 rode chilipeper

2 tenen look

1 bloemkool

bloemkoolrijst uit de diepvries

1 venkel

2 preistengels

2 wortelen

2 zoete aardappelen

100 gram groene asperges

2 courgetten

1 rode paprika

2 gele paprika's

2 handen vol rucola

12 zwarte olijven

Fruit

1 citroen

1 limoen

5 dadels

150 gr verse abrikozen

Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren

2 dl kokosmelk

70 g harde schapenkaas of geitenkaas

40 gr harde schapenkaas of feta of geitenkaas

75 gr feta

1 el Zachte geitenkaas

150 ml alpro sojayoghurt

Conserven

1/2e blik zwarte bonen

0,5 blik maïs

1 blik tomaten in blokjes

1 klein blikje tomatenpuree

Vetstoffen

1el Extra Vierge olijfolie

Kokosvet

Noten en zaden

1 handjes ongezouten amandelen

Kruiden

½ kl kurkuma

2 bosjes platte peterselie

Handje verse munt, grofgehakt

Verse koriander

gedroogde oregano

gedroogde basilicum

gedroogde rozemarijn

een snuifje chilivlokken of enkele druppels tabasco

Peper en Zeezout

Allerlei

1 el graantjesmosterd

½ tl Dijon Mosterd

3 el stevia

4 el vissaus

1 bakje spinaziefalafel of gewone falafel


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page