Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.
Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 13.
Maandag 29/03 - Witte vis met mosterdkorst en smeuïge prei
Een lekker stukje vis uit de oven met groenten erbij en je hebt in no-time een vullend en voedzame maaltijd op tafel staan.
Maak dit recept.
Dinsdag 30/03 - Thaïse salade met steak
Thai beef salade. Oftewel: Thaise biefstuksalade. Met een verslavend lekkere dressing op basis van vissaus en limoen. Geef kleur aan je gerecht door verschillende kleuren kerstomaatjes te gebruiken. Hou je niet van koriander? Gebruik dan Thaise basilicum of hou het gewoon bij verse munt.
Maak dit recept.
Woensdag 31/03 - Groenten met een dikke saus van bloemkoolpuree
Die smeuïge ovenschotels van Pascale Naessens smaken verdomd lekker. Want ovenschotels? Daar houdt iedereen toch van...
Maak dit recept.
Donderdag 01/04 - Asperges op zijn Vlaams met gebakken oesterzwammen
Deze klassieker is rijk aan gezonde vetten, vezels en vooral ook boordevol smaak. Je kan zowel groene als witte asperges gebruiken. Ze bevatten net als spruitjes en boerenkool een speciale antioxidant die vrije radicalen bestrijdt, dus goed om je huid langer jong te houden en je immuunsysteem te versterken
Maak dit recept.
Vrijdag 02/04 - Gepofte zoete aardappel met bonen, maïs, kip en pancetta
De gepofte aardappel is gevuld met kip en Mexicaanse salsa. 1 gevulde aardappel is voldoende per persoon, maar mocht je een grote eter zijn, dan kan je er best nog een lekkere salade bij maken. Liever een vegetarisch variant? Dan kan je de kip ook achterwege laten.
Maak dit recept.
Zaterdag 03/04 - Bloemkoolrijst met spinaziefalafel
Een lekker alternatief voor rijst is bloemkoolrijst. In combinatie met de abrikozen en dadels een heerlijk gerecht. Trouwens, deze balletjes scoren wellicht goed bij je kinderen.
Maak dit recept.
Zondag 04/04 - Courgettelasagne met paprika en feta
Voor alle moeilijke eters die hun kroost willen meekrijgen, doorwinterde groentefans die hun eerste stapjes richting een gezonde of veggie levensstijl willen zetten: deze courgettelasagne met paprika en feta.
Maak dit recept.
BOODSCHAPPENLIJSTJE WEEK 13 (2 personen)
Must-haves voor de SNP
Citroenen voor je ochtendritueel
Plantaardige melk voor je shakes
Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)
Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)
Vlees of vis
2 witte visfilets (150 g per persoon)
200 gram rundvlees
4 plakjes pancetta
1 kipfilet
Groenten
3 stronken prei
225 g spinazie
1 kropje baby romainse sla
120 gr kerstomaten
0,5 komkommer
2 ui
1 rode chilipeper
2 tenen look
1 bloemkool
bloemkoolrijst uit de diepvries
1 venkel
2 preistengels
2 wortelen
2 zoete aardappelen
100 gram groene asperges
2 courgetten
1 rode paprika
2 gele paprika's
2 handen vol rucola
12 zwarte olijven
Fruit
1 citroen
1 limoen
5 dadels
150 gr verse abrikozen
Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren
2 dl kokosmelk
70 g harde schapenkaas of geitenkaas
40 gr harde schapenkaas of feta of geitenkaas
75 gr feta
1 el Zachte geitenkaas
150 ml alpro sojayoghurt
Conserven
1/2e blik zwarte bonen
0,5 blik maïs
1 blik tomaten in blokjes
1 klein blikje tomatenpuree
Vetstoffen
1el Extra Vierge olijfolie
Kokosvet
Noten en zaden
1 handjes ongezouten amandelen
Kruiden
½ kl kurkuma
2 bosjes platte peterselie
Handje verse munt, grofgehakt
Verse koriander
gedroogde oregano
gedroogde basilicum
gedroogde rozemarijn
een snuifje chilivlokken of enkele druppels tabasco
Peper en Zeezout
Allerlei
1 el graantjesmosterd
½ tl Dijon Mosterd
3 el stevia
4 el vissaus
1 bakje spinaziefalafel of gewone falafel
Comentarios