top of page
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Els

Weekmenu - week 15

Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.

Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 15.

Maandag 12/04 - Courgette met gerookte zalm, sojasaus en kappertjes

Geen werk, verrassend lekker en mooi. De combinatie van zuur en zout maakt het heerlijk. Ik maak het vaak klaar als ik gasten ontvang, omdat ik alles mooi van tevoren kan maken.


Maak dit recept.








Dinsdag 13/04 - Zoete aardappelnoedels met pindasaus

Gezonde noedels met een Aziatische twist. Al eens geproefd? Super lekker! Zeker in combinatie met wat groens: spinazie, sugar snaps en bosuitjes. De heerlijke zoute saus van pinda's en sojasaus maakt dit gerecht uiteindelijk helemaal af.


Maak dit recept.





Woensdag 14/04 - Geroosterde prei en knolselder met spruitjes mash

Geen vis of vlees op het menu vanavond. Wel een bord boordevol lekker geroosterde groenten van knolselder en prei. De groenten behouden hun beet waardoor dit perfect samengaat met de smeuïge spruitjes mash.


Maak dit recept.






Donderdag 15/04 - Griekse kapsalon

Een kleurrijk toppertje! De zoete aardappelfrietjes in combinatie met de kip, ui, olijven en feta wil je niet missen. De bereidingstijd is best lang maar je hoeft weinig werk te verrichten.


Maak dit recept.





Vrijdag 16/04 - Citroen en look courgetti met kip

Vakantie, gezond en lekker. Do you need more? Deze lemon-garlic pasta brengt je meteen in Italiaanse sferen.


Maak dit recept.





Zaterdag 17/04 - Lamskroontje met rucolapesto en zoete aardappelduchesse

In het weekend mag het al eens wat meer zijn. Daarom een feestelijk gerecht van lam met een gezonde variant van aardappelduchesse.


Maak dit recept.








Zondag 18/04 - Healthy sushi

Zondig sushitime! Deze sushiwraps staan in no-time op tafel. Bovendien zijn ze overheerlijk en best ook feestelijk. Geniet van je zondag.


Maak dit recept.








BOODSCHAPPENLIJSTJE WEEK 15 (2 personen)

Must-haves voor de SNP

Citroenen voor je ochtendritueel

Plantaardige melk voor je shakes

Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)

Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)

Vlees of vis

350 g gerookte zalm

400 gr kipfilet

2 kipfilet

1 lamskroon (425 gr)

Groenten

5 courgettes

1 tomaat

2 handen vol kerstomaatjes

3 zoete aardappels

800 gr middelgrote zoete aardappels

100 gr sugar snaps

3 bosuitjes

200 gr spinazie

0,5 knolselder

2 preistronken

500 gr spruitjes

210 gr rucola

150 gr paddenstoelen

1 rode ui

2 tenen look

2 lenteuitjes

4 stronkjes witloof

1 rode biet

Fruit

1 appel

1 citroen

3 avocado

1 zakje Veldsla

Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren

210 g Feta

50 g Fetakaas of schapenkaas

150 gr geitenkaas

12 eieren

Amandelmelk

50 ml Alpro Soja Yoghurt ongezoet

Conserven

Kappertjes

Vetstoffen

Extra Vierge Olijfolie

Kokosolie

Noten en zaden

ongezouten pinda's

Walnoten

Cashewnoten

Pecannoten

Kruiden

2 bosjes verse peterselie

1 bosje verse bieslook

Nootmuskaat

Komijn

Gyros kruiden

Allerlei

Sojasaus

100 gr groene olijven

Een spuitzak en spuitmondje


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page