Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.
Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 17.
Maandag 26/04 - Groene curry met tofusatés
Hello Meatless Monday. Vandaag eten we groene curry met tofusatés. Tofu vind ik vaak smakeloos maar dit recept is verdomd lekker en verre van smakeloos!
Maak dit recept.
Dinsdag 27/04 - Stoofpotje met kip
Stoofpotjes zijn favoriet in vele gezinnen. De bereiding is meestal ook erg eenvoudig. Pure ingrediënten die je allemaal samen in de pot zwiert en laat pruttelen. Zonder veel tralala tover je zo een heerlijke maaltijd op tafel.
Maak dit recept.
Woensdag 28/04 - Croques van aubergine met tomaat, geitenkaas en rucolapesto
Al eens croques gemaakt van plakjes gegrilde aubergine? Deze Italiaanse versie is lekker, gezond en zo smaakvol. Scoor punten bij je tafelgenoot. ;-)
Maak dit recept.
Donderdag 29/04 - Courgetti met cashewsaus en broccoli
Een lekkere, frisse en snelle courgetti-schotel die de lente uitstraalt. De cashewsaus is in dit gerecht 'the star of the show' want ze creëert een romig effect en bootst de textuur van zuivel na. Handig weetje hé?
Maak dit recept.
Vrijdag 30/04 - Tonijnsalade met avocado, zeewier en edamame
Deze lichte maaltijd is laag in calorieën en bevat rijke voedingsstoffen. Ik raad je zeker niet aan om alle weken tonijn te eten; het is een bedreigde vissoort en bevat veel kwik. Maar af en toe een stukje moet kunnen.
Maak dit recept.
Zaterdag 01/05 - Vegan lasagne met linzen en zoete aardappel
Van deze plantaardige variant gaan zelfs de grootste vleeseters watertanden! In de supermarkt vind je plantaardige alternatieven voor geraspte kaas, maar kunt ook edelgistvlokken gebruiken.
Maak dit recept.
Zondag 02/05 - Portobellolinzenburger
Een hamburger. Jawel. Helemaal vegan en bijzonder lekker. De portobello doet dienst als hamburgerbroodje en van de linzen maken we een hamburger. Samen met de pompoenfrietjes zalig lekker.
Maak dit recept.
BOODSCHAPPENLIJSTJE WEEK 17 (2 personen)
Must-haves voor de SNP
Citroenen voor je ochtendritueel
Plantaardige melk voor je shakes
Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)
Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)
Vlees, vis of vegetarisch alternatief
250 gr stevige tofu
2 kippenbouten
200 gr verse tonijn
Groenten
250 gr champignons
1 Chinese kool
2 brocolli
100 gr peultjes
400 gr tomaten
2 tomaten
3 stengels witte selder
5 aubergine
4 courgettes
1 zak rucola
Veldsla
Butternutpompoen
Edamame boontjes (koop je diepvries bij Colruyt of vers bij Delhaize)
Zeekraal (vers in delhaize bij visafdeling)
1 zoete aardappel
4 portobellochampignons
Lente-uitjes
2 ui
6 tenen look
Fruit
2 limoen
3 avocado's
1 citroen
Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren
150 ml kokosmelk alpro cuisine
30 gr feta
Plakjes geitenkaas
30 gr harde schapenkaas (of edelgistvlokken)
50 g edelgistvlokken of vegan kaas (te vinden in Natuurwinkel)
Conserven
50 gr groene linzen
200 gr linzen uit blik
345 gr tomatenpassata
Vetstoffen
Extra Vierge olijfolie
Kokosolie
Noten en zaden
40 gr pijnboompitten
60 gr cashewnoten
sesamzaadjes
Hazelnoten
Kruiden
1,5 cm verse gember
1 bosje verse koriander
1 groen chilipepertje
1 bosje verse basilicum
1 bosje verse peterselie
1 bosje verse munt
Verse tijm
Verse salie
Gedroogde chilipeper
Allerlei
honing
Sojasaus
Groene currypasta
20 gr groene olijven
witte miso (optioneel)
groentebouillonblokje
2 dadels
Quinoavlokken (te vinden bij dieetproducten in delhaize of flutenfree)
Tabasco
Comments