top of page
  • Els

Weekmenu - week 17

Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.

Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 17.

Maandag 26/04 - Groene curry met tofusatés

Hello Meatless Monday. Vandaag eten we groene curry met tofusatés. Tofu vind ik vaak smakeloos maar dit recept is verdomd lekker en verre van smakeloos!


Maak dit recept.





Dinsdag 27/04 - Stoofpotje met kip

Stoofpotjes zijn favoriet in vele gezinnen. De bereiding is meestal ook erg eenvoudig. Pure ingrediënten die je allemaal samen in de pot zwiert en laat pruttelen. Zonder veel tralala tover je zo een heerlijke maaltijd op tafel.


Maak dit recept.





Woensdag 28/04 - Croques van aubergine met tomaat, geitenkaas en rucolapesto

Al eens croques gemaakt van plakjes gegrilde aubergine? Deze Italiaanse versie is lekker, gezond en zo smaakvol. Scoor punten bij je tafelgenoot. ;-)


Maak dit recept.






Donderdag 29/04 - Courgetti met cashewsaus en broccoli

Een lekkere, frisse en snelle courgetti-schotel die de lente uitstraalt. De cashewsaus is in dit gerecht 'the star of the show' want ze creëert een romig effect en bootst de textuur van zuivel na. Handig weetje hé?


Maak dit recept.





Vrijdag 30/04 - Tonijnsalade met avocado, zeewier en edamame

Deze lichte maaltijd is laag in calorieën en bevat rijke voedingsstoffen. Ik raad je zeker niet aan om alle weken tonijn te eten; het is een bedreigde vissoort en bevat veel kwik. Maar af en toe een stukje moet kunnen.


Maak dit recept.



Zaterdag 01/05 - Vegan lasagne met linzen en zoete aardappel

Van deze plantaardige variant gaan zelfs de grootste vleeseters watertanden! In de supermarkt vind je plantaardige alternatieven voor geraspte kaas, maar kunt ook edelgistvlokken gebruiken.


Maak dit recept.





Zondag 02/05 - Portobellolinzenburger

Een hamburger. Jawel. Helemaal vegan en bijzonder lekker. De portobello doet dienst als hamburgerbroodje en van de linzen maken we een hamburger. Samen met de pompoenfrietjes zalig lekker.


Maak dit recept.





BOODSCHAPPENLIJSTJE WEEK 17 (2 personen)

Must-haves voor de SNP

Citroenen voor je ochtendritueel

Plantaardige melk voor je shakes

Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)

Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)

Vlees, vis of vegetarisch alternatief

250 gr stevige tofu

2 kippenbouten

200 gr verse tonijn

Groenten

250 gr champignons

1 Chinese kool

2 brocolli

100 gr peultjes

400 gr tomaten

2 tomaten

3 stengels witte selder

5 aubergine

4 courgettes

1 zak rucola

Veldsla

Butternutpompoen

Edamame boontjes (koop je diepvries bij Colruyt of vers bij Delhaize)

Zeekraal (vers in delhaize bij visafdeling)

1 zoete aardappel

4 portobellochampignons

Lente-uitjes

2 ui

6 tenen look

Fruit

2 limoen

3 avocado's

1 citroen

Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren

150 ml kokosmelk alpro cuisine

30 gr feta

Plakjes geitenkaas

30 gr harde schapenkaas (of edelgistvlokken)

50 g edelgistvlokken of vegan kaas (te vinden in Natuurwinkel)

Conserven

50 gr groene linzen

200 gr linzen uit blik

345 gr tomatenpassata

Vetstoffen

Extra Vierge olijfolie

Kokosolie

Noten en zaden

40 gr pijnboompitten

60 gr cashewnoten

sesamzaadjes

Hazelnoten

Kruiden

1,5 cm verse gember

1 bosje verse koriander

1 groen chilipepertje

1 bosje verse basilicum

1 bosje verse peterselie

1 bosje verse munt

Verse tijm

Verse salie

Gedroogde chilipeper

Allerlei

honing

Sojasaus

Groene currypasta

20 gr groene olijven

witte miso (optioneel)

groentebouillonblokje

2 dadels

Quinoavlokken (te vinden bij dieetproducten in delhaize of flutenfree)

Tabasco




15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page