top of page
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Els

Weekmenu - week 18

Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.

Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 18.

Maandag 03/05 - Gegrilde asperges en courgette met basilicumolie

Yes, eindelijk is het aspergeseizoen aangebroken. Dit witte goud gaan we klaarmaken samen met lekkere grillgroenten en basilicumolie. De basilicumolie is een lichtere versie van de traditionele pesto.


Maak dit recept.





Dinsdag 04/05 - Thai chopped chicken salad

Deze simpele Thai chopped chicken salad heeft enorm veel smaak. Pinda, limoen, soja, chili en koriander, afgewerkt met een homemade pindadressing? Gezond, fris én mijn absolute topper. Deze salade staat maandelijks op mijn winkellijstje te blinken.


Maak dit recept.











Woensdag 05/05 - Bloemkoolrisotto met erwtjes, amandelen en zeebaars

Hoe vaak per week eet jij vis? Het antwoord bij mij is allicht: te weinig. Daarom deze lekker lichte risotto op basis van bloemkool met geroosterde amandelschilfers en heerlijk verse zeebaars.


Maak dit recept.






Donderdag 06/05 - Courgette, feta en munt fritatta

Deze verfrissende vegetarische fritatta met feta en munt, geeft een overheerlijke Mediterraanse smaak. Net alsof je zomervakantie voor de deur staat.


Maak dit recept.









Vrijdag 07/05 - Vegetarische gyrosschotel

Een vegetarische gyrosschotel die ook nog eens gezond is? Klinkt als muziek in de oren. Met een heerlijk sausje van yoghurt, look en vergezeld van zoete aardappelfrietjes. Mijn vrijdagavond is alvast compleet.


Maak dit recept.





Zaterdag 08/05 - Kruidige gehaktballetjes met groentefrietjes en yoghurtdressing

Op zaterdag frietjes eten? Dat kan! Dit gerecht is kleurrijk, lekker gezond en vol van smaak! Zorgeloos genieten, zo moet het.


Maak dit recept.






Zondag 09/05 - Gepofte aubergine met geitenkaas

Zachte, gepofte aubergine, geitenkaas, bloemkoolcousous, yoghurtdip en gekarameliseerde uitjes: deze combinatie is een feestje op je bord.


Maak dit recept.






BOODSCHAPPENLIJSTJE WEEK 18 (2 personen)

Must-haves voor de SNP

Citroenen voor je ochtendritueel

Plantaardige melk voor je shakes

Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)

Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)

Vlees, vis of vegetarisch alternatief

250 gr kip

300 gr vegetarische kip

350 gr zeebaarsfilet

300 gr puur rundsgehakt

Groenten

500 gr witte asperges

4 grote courgette

1 grote aubergine

350 gr zoete aardappel + 2 zoete aardappelen

7 tenen look

1 zak rucola

1 zak witte kool

6 wortels

1 pastinaak

3 lente-uitjes

2 ui

1 sjalot

1 rode ui

1 grote zak of 2 kleine zakken Bloemkoolrijst (diepvries)

200 gr doperwten

1 zak ijsbergsla

Fruit

1 limoen

Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren

50 gr feta + 60 gr feta

125 gr geitenkaas

8 eieren

Alpro Greek style natuurlijk ongezoet

Conserven

Vetstoffen

Extra Vierge Olijfolie

Kokosolie

Noten en zaden

Pijnboompitten

Pindanoten ongezouten

Pindakaas

amandelschilfers

Walnoten, ongezouten, ongebrand

Kruiden

Een bosje basilicumblaadjes

1 bosje koriander

2 rood pikant pepertje

1 bosje krulpeterselie

1 bosje munt

Kippenkruiden

Verse tijm

Verse kervel

Cayennepeper

Gyroskruiden

Gedroogde basilicum

Allerlei

Sojasaus

Sesamolie

Rijstazijn

Sambal oelek

Stevia

Kippenbouillon of groentenbouillon

honing





22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page