Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.
Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 18.
Maandag 03/05 - Gegrilde asperges en courgette met basilicumolie
Yes, eindelijk is het aspergeseizoen aangebroken. Dit witte goud gaan we klaarmaken samen met lekkere grillgroenten en basilicumolie. De basilicumolie is een lichtere versie van de traditionele pesto.
Maak dit recept.
Dinsdag 04/05 - Thai chopped chicken salad
Deze simpele Thai chopped chicken salad heeft enorm veel smaak. Pinda, limoen, soja, chili en koriander, afgewerkt met een homemade pindadressing? Gezond, fris én mijn absolute topper. Deze salade staat maandelijks op mijn winkellijstje te blinken.
Maak dit recept.
Woensdag 05/05 - Bloemkoolrisotto met erwtjes, amandelen en zeebaars
Hoe vaak per week eet jij vis? Het antwoord bij mij is allicht: te weinig. Daarom deze lekker lichte risotto op basis van bloemkool met geroosterde amandelschilfers en heerlijk verse zeebaars.
Maak dit recept.
Donderdag 06/05 - Courgette, feta en munt fritatta
Deze verfrissende vegetarische fritatta met feta en munt, geeft een overheerlijke Mediterraanse smaak. Net alsof je zomervakantie voor de deur staat.
Maak dit recept.
Vrijdag 07/05 - Vegetarische gyrosschotel
Een vegetarische gyrosschotel die ook nog eens gezond is? Klinkt als muziek in de oren. Met een heerlijk sausje van yoghurt, look en vergezeld van zoete aardappelfrietjes. Mijn vrijdagavond is alvast compleet.
Maak dit recept.
Zaterdag 08/05 - Kruidige gehaktballetjes met groentefrietjes en yoghurtdressing
Op zaterdag frietjes eten? Dat kan! Dit gerecht is kleurrijk, lekker gezond en vol van smaak! Zorgeloos genieten, zo moet het.
Maak dit recept.
Zondag 09/05 - Gepofte aubergine met geitenkaas
Zachte, gepofte aubergine, geitenkaas, bloemkoolcousous, yoghurtdip en gekarameliseerde uitjes: deze combinatie is een feestje op je bord.
Maak dit recept.
BOODSCHAPPENLIJSTJE WEEK 18 (2 personen)
Must-haves voor de SNP
Citroenen voor je ochtendritueel
Plantaardige melk voor je shakes
Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)
Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)
Vlees, vis of vegetarisch alternatief
250 gr kip
300 gr vegetarische kip
350 gr zeebaarsfilet
300 gr puur rundsgehakt
Groenten
500 gr witte asperges
4 grote courgette
1 grote aubergine
350 gr zoete aardappel + 2 zoete aardappelen
7 tenen look
1 zak rucola
1 zak witte kool
6 wortels
1 pastinaak
3 lente-uitjes
2 ui
1 sjalot
1 rode ui
1 grote zak of 2 kleine zakken Bloemkoolrijst (diepvries)
200 gr doperwten
1 zak ijsbergsla
Fruit
1 limoen
Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren
50 gr feta + 60 gr feta
125 gr geitenkaas
8 eieren
Alpro Greek style natuurlijk ongezoet
Conserven
Vetstoffen
Extra Vierge Olijfolie
Kokosolie
Noten en zaden
Pijnboompitten
Pindanoten ongezouten
Pindakaas
amandelschilfers
Walnoten, ongezouten, ongebrand
Kruiden
Een bosje basilicumblaadjes
1 bosje koriander
2 rood pikant pepertje
1 bosje krulpeterselie
1 bosje munt
Kippenkruiden
Verse tijm
Verse kervel
Cayennepeper
Gyroskruiden
Gedroogde basilicum
Allerlei
Sojasaus
Sesamolie
Rijstazijn
Sambal oelek
Stevia
Kippenbouillon of groentenbouillon
honing
Comments