top of page
  • Els

Weekmenu - week 18

Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.

Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 18.

Maandag 2/05 - Peperonata met kippenhaasje

Dit klassiek Italiaans groentegerecht doe je verlangen naar de zomer. Geniet van deze heerlijke smaaksensatie op je bord.


Maak dit recept.




Dinsdag 3/05 - Nasi van bloemkoolrijst met kipgehakt en een spiegelei

Deze nasi is samengesteld met typisch Belgische groenten zoals bloemkool, wortel en selder. Selder zit boordevol vitaminen en antioxidanten. Net dat wat we nodig hebben tijdens onze detox week. Geniet van dit lekker knapperig recept.


Maak dit recept.


Woensdag 4/05 - Pastinaakpuree met gestoofd witloof, garnalen en een gepocheerd eitje

Pastinaak en witloof combineren? Jazeker! Dit duo zit boordevol vitamine c, vezels en foliumzuur. Lekker gezond en heerlijk in combinatie met de garnaaltjes en het gepocheerd eitje. Een lekker Belgisch recept om duimen en vingers van af te likken.


Maak dit recept.



Donderdag 5/05 - Salade van artisjok met feta

Artisjok staat zeker niet wekelijks op mijn boodschappenlijstje. Maar zo nu en dan kan ik deze groente wel appreciëren zoals in dit Grieks getint slaatje. Wist je trouwens dat artisjok een reinigend invloed heeft op de lever en het onze spijsvertering zou bevorderen?


Maak dit recept.


Vrijdag 6/05 - Pokébowl met bloemkoolrijst

Pokébowls... Dé revolutie op vlak van healthy food want groenten staan hierin centraal. Deze pokébowl met bloemkoolrijst is gemaakt met kraakverse ingrediënten en boordevol smaak. Een écht feestje op tafel.


Maak dit recept.





Zaterdag 7/05 - Courgettelasagne met paprika en feta

Voor alle moeilijke eters die hun kroost willen meekrijgen, groentefans die hun eerste stapjes richting een gezonde of veggie levensstijl willen zetten: deze courgettelasagne met paprika en feta.


Maak dit recept.



Zondag 8/05 - Gebakken kip met pastinaakfrietjes

Ideaal voor een zondagse familielunch of een zondags avonddiner? Deze gebakken kip met pastinaakfrietjes. Niet alleen je kinderen vinden dit een leuke manier om groenten te eten.


Maak dit recept.






BOODSCHAPPENLIJSTJE (2 personen)

Must-haves voor de SNP

Citroenen voor je ochtendritueel

Plantaardige melk voor je shakes

Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)

Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)

Vlees, vis of vegetarisch alternatief

200 gr kippenhaasje

2 kippenbouten

200 gr kip

150 gr garnalen

290 gr verse zalmfilet

Groenten

250 gr tomaten

Doosje kerstomaten

1 groene paprika

2 rode paprika

3 gele paprika

500 gr pastinaak

1 grote pastinaak

4 stronken witloof

1 selder

1 bloemkool (of 2 zakjes bloemkoolrijst uit de diepvries)

1 wortel

1 kleine komkommer

1 prei

100 gr radijs

75 gr rode biet

2 courgette

4 tenen look

1 lente-ui

1 sjalot

1 ui

1 zak rucola

1 zak gemengde sla

Fruit

1 limoen

1 citroen (of gekonfijt in een bokaal bij Albert Heijn)

1 avocado

1 mango

Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren

4 eieren

2 blok Feta

amandelmelk

40 gr schapenkaas of feta of geitenkaas

Conserven

artisjok in olie

Zwarte olijven

gekonfijte citroen

1 blik tomaten in blokjes

1 blikje tomatenpuree

Vetstoffen

kokosolie

Olijfolie


Noten en zaden

cashewnoten


Kruiden

laurier

1 verse bosje koriander

1 bosje verse tijm

1 bosje verse bladpeterselie

3 takjes verse marjolein

1 bosje verse oregano

gedroogde oregano

gedroogde basilicum

gedroogde rozemarijn

chilivlokken of enkele druppels tabasco

Peper en zout

zwart sesamzaad


Allerlei

sojasaus

rijstazijn

vissaus

azijn

80 gr ingelegde gember


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page