Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.
Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 18.
Maandag 2/05 - Peperonata met kippenhaasje
Dit klassiek Italiaans groentegerecht doe je verlangen naar de zomer. Geniet van deze heerlijke smaaksensatie op je bord.
Maak dit recept.
Dinsdag 3/05 - Nasi van bloemkoolrijst met kipgehakt en een spiegelei
Deze nasi is samengesteld met typisch Belgische groenten zoals bloemkool, wortel en selder. Selder zit boordevol vitaminen en antioxidanten. Net dat wat we nodig hebben tijdens onze detox week. Geniet van dit lekker knapperig recept.
Maak dit recept.
Woensdag 4/05 - Pastinaakpuree met gestoofd witloof, garnalen en een gepocheerd eitje
Pastinaak en witloof combineren? Jazeker! Dit duo zit boordevol vitamine c, vezels en foliumzuur. Lekker gezond en heerlijk in combinatie met de garnaaltjes en het gepocheerd eitje. Een lekker Belgisch recept om duimen en vingers van af te likken.
Maak dit recept.
Donderdag 5/05 - Salade van artisjok met feta
Artisjok staat zeker niet wekelijks op mijn boodschappenlijstje. Maar zo nu en dan kan ik deze groente wel appreciëren zoals in dit Grieks getint slaatje. Wist je trouwens dat artisjok een reinigend invloed heeft op de lever en het onze spijsvertering zou bevorderen?
Maak dit recept.
Vrijdag 6/05 - Pokébowl met bloemkoolrijst
Pokébowls... Dé revolutie op vlak van healthy food want groenten staan hierin centraal. Deze pokébowl met bloemkoolrijst is gemaakt met kraakverse ingrediënten en boordevol smaak. Een écht feestje op tafel.
Maak dit recept.
Zaterdag 7/05 - Courgettelasagne met paprika en feta
Voor alle moeilijke eters die hun kroost willen meekrijgen, groentefans die hun eerste stapjes richting een gezonde of veggie levensstijl willen zetten: deze courgettelasagne met paprika en feta.
Maak dit recept.
Zondag 8/05 - Gebakken kip met pastinaakfrietjes
Ideaal voor een zondagse familielunch of een zondags avonddiner? Deze gebakken kip met pastinaakfrietjes. Niet alleen je kinderen vinden dit een leuke manier om groenten te eten.
Maak dit recept.
BOODSCHAPPENLIJSTJE (2 personen)
Must-haves voor de SNP
Citroenen voor je ochtendritueel
Plantaardige melk voor je shakes
Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)
Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)
Vlees, vis of vegetarisch alternatief
200 gr kippenhaasje
2 kippenbouten
200 gr kip
150 gr garnalen
290 gr verse zalmfilet
Groenten
250 gr tomaten
Doosje kerstomaten
1 groene paprika
2 rode paprika
3 gele paprika
500 gr pastinaak
1 grote pastinaak
4 stronken witloof
1 selder
1 bloemkool (of 2 zakjes bloemkoolrijst uit de diepvries)
1 wortel
1 kleine komkommer
1 prei
100 gr radijs
75 gr rode biet
2 courgette
4 tenen look
1 lente-ui
1 sjalot
1 ui
1 zak rucola
1 zak gemengde sla
Fruit
1 limoen
1 citroen (of gekonfijt in een bokaal bij Albert Heijn)
1 avocado
1 mango
Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren
4 eieren
2 blok Feta
amandelmelk
40 gr schapenkaas of feta of geitenkaas
Conserven
artisjok in olie
Zwarte olijven
gekonfijte citroen
1 blik tomaten in blokjes
1 blikje tomatenpuree
Vetstoffen
kokosolie
Olijfolie
Noten en zaden
cashewnoten
Kruiden
laurier
1 verse bosje koriander
1 bosje verse tijm
1 bosje verse bladpeterselie
3 takjes verse marjolein
1 bosje verse oregano
gedroogde oregano
gedroogde basilicum
gedroogde rozemarijn
chilivlokken of enkele druppels tabasco
Peper en zout
zwart sesamzaad
Allerlei
sojasaus
rijstazijn
vissaus
azijn
80 gr ingelegde gember
Comments