Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.
Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 21.
Maandag 24/05 - Courgette ovenschotel met bieslook en geitenkaas
Een heerlijk en simpel gerecht dat bovendien glutenvrij, eiwitrijk en koolhydraatarm is. Heb je wat overschot? Neem het mee als lunch. Lekker met een frisse salade.
Maak dit recept.
Dinsdag 25/05 - Scampi diabolique met een frisse komkommersalade
Een frisse en pittige variant op de klassieker 'scampi diabolique'. Jij bepaalt helemaal zelf hoe pittig je deze variant van Sandra Bekkari maakt. Begin je ook al te watertanden?
Maak dit recept.
Woensdag 26/05 - Groene curry met knapperige zalm
Grote liefhebbers van de Thaise keuken zullen meteen fan zijn van deze groene curry. De knapperige zalmstukjes in combinatie met de groene groentjes maken dit gerecht eens zo lekker.
Maak dit recept.
Donderdag 27/05 - Bloemkoolpuree met kippendij en feta crumble
Hier wordt je toch vrolijk van na een dag werken? Een groot bord romige bloemkoolpuree met kruidig gebakken kippendijtjes en een crumble gemaakt van feta en noten om het af te maken. Njam!
Maak dit recept.
Vrijdag 28/05 - Courgetti met geitenkaas en pesto
Courgetti zitten niet alleen boordevol vitamines maar het is ook nog eens ontzettend lekker. Dat is genieten op z'n vrijdags zonder schuldgevoel.
Maak dit recept.
Zaterdag 29/05 - Millefeuille van aubergines met gedroogde ham
Een rasecht gerecht van Pascale Naessens. Deze heerlijke torentjes kunnen ook perfect als lunch fungeren.
Maak dit recept.
Zondag 30/05 - Vispannetje met asperges
Meestal zitten vispannetjes vol room, kilo's kaas en bloem. Maar nee nee, deze lichte, gezonde versie niet. Heerlijk in combinatie met witte en groene asperges. De vis kan je vervangen met vissoorten naar keuze.
Maak dit recept.
BOODSCHAPPENLIJSTJE WEEK 21 (2 personen)
Must-haves voor de SNP
Citroenen voor je ochtendritueel
Plantaardige melk voor je shakes
Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)
Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)
Vlees, vis of vegetarisch alternatief
10 scampi's
300 gr zalmfilet
Diepvries vismix of (100 gr verse zalmfilet, 100 gr wijtingfilet)
50 gr grijze garnalen
4 kippendijen (zo'n 300 gr in totaal)
4 schelletjes gedroogde ham
16 plakjes gerookte ham
Groenten
4 middelgrote courgettes
4 aubergines
250 gr witte asperges
250 gr groene asperges
500 gr bloemkool
2 zakjes rucola
1 zak jonge sla
1 rode paprika
1 tomaat
200 gr kerstomaatjes
20 kleine kerstomaatjes
3 tenen knoflook
1 komkommer
1 (of 2 kleine) paksoi
200 gr sugarsnaps
200 gr edamameboontjes
1 rode ui
2 ui
1 sjalot
Fruit
1 limoen
1 citroen
Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren
250 ml Alrp Soja cuisine Light
200 ml Alpro Cuisine (of kokosmelk)
1 pot Alpro Soja Greek style
1 blok feta
7 biologische eieren
8 plakjes zachte geitenkaas
100 gr zachte geitenkaas
Rijstdrink
250 ml kokosmelk
Conserven
Vetstoffen
Kokosolie
Extra Vierge olijfolie
Noten en zaden
Chiazaad
Sesamzaadjes
30 gr ongezouten amandelen
1 zakje pijnboompitten
Kruiden
1 bosje verse Bieslook
1 bosje verse bladpeterselie
1 bosje verse koriander (of bladpeterselie)
1 bosje verse basilicum
1 bosje verse dille
Shoarmakruiden
Peper en zeezout
Provençaalse kruiden
Gedroogde oregano
Cayennepeper
Allerlei
Groentebouillon
Visbouillon
Groene currypasta
50 gr pesto
Comments