top of page
  • Els

Weekmenu - week 21

Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.

Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 21.

Maandag 24/05 - Courgette ovenschotel met bieslook en geitenkaas

Een heerlijk en simpel gerecht dat bovendien glutenvrij, eiwitrijk en koolhydraatarm is. Heb je wat overschot? Neem het mee als lunch. Lekker met een frisse salade.


Maak dit recept.





Dinsdag 25/05 - Scampi diabolique met een frisse komkommersalade

Een frisse en pittige variant op de klassieker 'scampi diabolique'. Jij bepaalt helemaal zelf hoe pittig je deze variant van Sandra Bekkari maakt. Begin je ook al te watertanden?


Maak dit recept.






Woensdag 26/05 - Groene curry met knapperige zalm

Grote liefhebbers van de Thaise keuken zullen meteen fan zijn van deze groene curry. De knapperige zalmstukjes in combinatie met de groene groentjes maken dit gerecht eens zo lekker.


Maak dit recept.







Donderdag 27/05 - Bloemkoolpuree met kippendij en feta crumble

Hier wordt je toch vrolijk van na een dag werken? Een groot bord romige bloemkoolpuree met kruidig gebakken kippendijtjes en een crumble gemaakt van feta en noten om het af te maken. Njam!


Maak dit recept.










Vrijdag 28/05 - Courgetti met geitenkaas en pesto

Courgetti zitten niet alleen boordevol vitamines maar het is ook nog eens ontzettend lekker. Dat is genieten op z'n vrijdags zonder schuldgevoel.


Maak dit recept.






Zaterdag 29/05 - Millefeuille van aubergines met gedroogde ham

Een rasecht gerecht van Pascale Naessens. Deze heerlijke torentjes kunnen ook perfect als lunch fungeren.


Maak dit recept.











Zondag 30/05 - Vispannetje met asperges

Meestal zitten vispannetjes vol room, kilo's kaas en bloem. Maar nee nee, deze lichte, gezonde versie niet. Heerlijk in combinatie met witte en groene asperges. De vis kan je vervangen met vissoorten naar keuze.


Maak dit recept.






BOODSCHAPPENLIJSTJE WEEK 21 (2 personen)

Must-haves voor de SNP

Citroenen voor je ochtendritueel

Plantaardige melk voor je shakes

Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)

Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)

Vlees, vis of vegetarisch alternatief

10 scampi's

300 gr zalmfilet

Diepvries vismix of (100 gr verse zalmfilet, 100 gr wijtingfilet)

50 gr grijze garnalen

4 kippendijen (zo'n 300 gr in totaal)

4 schelletjes gedroogde ham

16 plakjes gerookte ham

Groenten

4 middelgrote courgettes

4 aubergines

250 gr witte asperges

250 gr groene asperges

500 gr bloemkool

2 zakjes rucola

1 zak jonge sla

1 rode paprika

1 tomaat

200 gr kerstomaatjes

20 kleine kerstomaatjes

3 tenen knoflook

1 komkommer

1 (of 2 kleine) paksoi

200 gr sugarsnaps

200 gr edamameboontjes

1 rode ui

2 ui

1 sjalot

Fruit

1 limoen

1 citroen

Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren

250 ml Alrp Soja cuisine Light

200 ml Alpro Cuisine (of kokosmelk)

1 pot Alpro Soja Greek style

1 blok feta

7 biologische eieren

8 plakjes zachte geitenkaas

100 gr zachte geitenkaas

Rijstdrink

250 ml kokosmelk

Conserven

Vetstoffen

Kokosolie

Extra Vierge olijfolie

Noten en zaden

Chiazaad

Sesamzaadjes

30 gr ongezouten amandelen

1 zakje pijnboompitten

Kruiden

1 bosje verse Bieslook

1 bosje verse bladpeterselie

1 bosje verse koriander (of bladpeterselie)

1 bosje verse basilicum

1 bosje verse dille

Shoarmakruiden

Peper en zeezout

Provençaalse kruiden

Gedroogde oregano

Cayennepeper

Allerlei

Groentebouillon

Visbouillon

Groene currypasta

50 gr pesto




14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page