Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.
Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 3.
Maandag 11/01 - Groentenoedels met zalm
Deze ratatouille groentenoedels is een leuke manier om seizoensgroenten creatief te presenteren. Serveer met een stukje vette vis; bijvoorbeeld zalm of een vegetarisch alternatief.
Maak dit recept.
Dinsdag 12/01 - Shakshuka met zoete aardappel
Shakshuka is een éénpansgerecht uit het midden-oosten met eieren en tomatensaus. Super makkelijk en toegankelijk recept want je gooit er gewoon alles in wat je lekker vindt! Dit recept is met zoete aardappel, spinazie en sperziebonen.
Maak dit recept.
Woensdag 13/01 - Gevulde courgette met tomaat-pijnboompittensalsa
Heerlijke courgettebootjes met een mix van tomaat-pijnboompittensalsa that will knock your socks off.
Een eenvoudig én heerlijk gerecht van Yotam Ottolenghi. Eten je kids mee? Kook er dan een builtje couscous of bak er puur rundsgehakt bij.
Maak dit recept.
Donderdag 14/01 - Bloemkoolrisotto met gebakken kabeljauw
Rijst van bloemkool? Ja, dat bestaat. Het is licht verteerbaar en verrassend eenvoudig om klaar te maken. In combinatie met de groentjes en de vis een overheerlijk hoofdgerecht wat niet mag ontbreken in je weekmenu.
Maak dit recept.
Vrijdag 15/01 - Pasta primavera met alfredosaus
Een gezonde pasta die romig, vullend en boordevol smaak zit. Voor de alfredosaus mix je de courgette, het hennepzaad en het citroensap tot een romige saus in de blender. Serveer de courgetti met groenten, dille, pijnboompitten.
Maak dit recept.
Zaterdag 16/01 - Gezond gevogelte stoofpotje
Dit gevogelte stoofpotje lijkt op pitavlees maar dan koolhydraatarm, glutenvrij en suikervrij. Werk af met lekker verse kruiden. Dat geeft je gerecht toch vaak veel meer smaak dan de gedroogde versie uit een potje.
Maak dit recept.
Zondag 17/01 - Gebakken kip met pastinaakfrietjes
Deze gebakken kip met pastinaakfrietjes is ideaal voor een zondags familie-diner of -lunch. Geen fan van pastinaak? Vervang ze dan door zoete aardappelfrietjes of peterseliewortelfrietjes.
Dit gerecht is trouwens mega kidsproof.
Maak dit recept.
BOODSCHAPPENLIJSTJE WEEK 3 (2 personen)
Vlees of vis
150gr kippenborst
1 grote dubbele kippenbouten
2 stukken zalmfilet met vel (+/- 150 g/stuk)
2 kabeljauwfilets (150 g elk)
Groenten
1 broccoli
knolselder
2 bakjes champignons
11 courgettes
1 pastinaak
2 bloemkool
5 wortels
3 doosjes kerstomaten
Verse spinazie
1,5 rode paprika
1 groene paprika
100 g diepvries sperziebonen
1 bundel groene asperges
1 middelgrote zoete aardappelen
1 handvol peultjes (diepvries)
1 komkommer
1 zakje gemengde sla
3 ui
4 teentjes look
2 Tuinkers
Fruit
3 grote citroenen
Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren
40 g Feta
3 grote eieren
Bloem en meel
40 g quinoa vlokken (te vinden in Natuurbron te Kalmthout of de denotenschop.be)
Conserven
400 g tomatenblokjes
Vetstoffen
Kokosolie
Olijfolie
Noten en zaden
Hennepzaad (of macademianoten of cashewnoten)
35 g pijnboompitten
Kruiden
Kurkuma
Ras el Hanout
Verse oregano
Verse koriander
Currypoeder
Paprikapoeder
Rozemarijn
Verse dille (of munt, basilicum)
Groentebouillon
Peper
Zeezout
Comments