top of page
  • Els

Weekmenu - week 3

Bijgewerkt op: 14 jan. 2023

Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.

Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 3 van 2023.

Maandag 16/01 - Geroosterde pompoen met yoghurtsaus en pijnboompitten

Heerlijk winters dit warm geroosterd hoofdgerecht dat goed samengaat met vers gebakken kippenhaasjes. Besprenkel de pompoen met yoghurt-citroensaus en bestrooi met pijnboompitten. Zo makkelijk en toch zo lekker!


Maak dit recept.




Dinsdag 17/01 - Ratatouille met zoete daardappel

Een bord met veel groenten? I like! Dit gerecht voorziet je van allerlei mediterraanse goodies om je lijf te verwennen.


Maak dit recept.



Woensdag 18/01 - Courgetti met broccoli en rundsvlees

Courgetti is een perfect koolhydraatarm alternatief voor pasta. Dit gerecht maken we een tikkeltje Oosters door er sojasaus aan toe te voegen. Komt het water jou al in de mond?


Maak dit recept.


Donderdag 19/01 - Spinaziewok met gebakken zalm en bloemkoolrijst

Een super voedzaam gerecht met kortgebakken spinazie, pulled zalm en verkruimelde feta on top. Supersnel klaar en ZO lekker!


Maak dit recept.



Vrijdag 20/01 - Vegetarische gyrosschotel

Op vrijdag 35 min. in de keuken staan? Daar teken ik voor. Een vegetarische gyrosschotel die ook nog eens gezond is? Klinkt als muziek in de oren. Met een heerlijk sausje van yoghurt en look. Mag ook met gewone kip klaargemaakt worden.


Maak dit recept.


Zaterdag 21/01 - Kabeljauw met hazelnootkorst, knolselderfrietjes en broccoli

In deze versie maken we frietjes van knolselder. Superlekker en supergezond. Wat maakt dit gerecht nog zo interessant? Alles kan tegelijkertijd in de oven. Easypeasy!


Maak dit recept.


Zondag 22/01 - Gezond gevogelte stoofpotje

Dit gevogelte stoofpotje lijkt op pita maar dan koolhydraatarm, glutenvrij en suikervrij. Ik mis groenten in de meeste gyros en het vlees is ook vaak niet van topkwaliteit. Daarom deze gezonde versie.


Maak dit recept.






BOODSCHAPPENLIJSTJE WEEK 3 (2 personen)

Must-haves voor de SNP

Citroenen voor je ochtendritueel

Plantaardige melk voor je shakes

Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)

Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)

Vlees, vis of vegetarisch alternatief

400 gr kippenhaasje

Kip of kalkoen voor 2 personen

250 gr rundsvlees

2 zalmfilets

300 gr vegetarische kip

400 gr kabeljauw

250 gr kippenborst

Groenten

600 gr pompoen (mag ok uit de diepvries)

400 gr bloemkoolrijst

2 zoete aardappelen

350 gr zoete ardappel

4 courgette

1 aubergine

2 rode paprika

1 groene paprika

2 wortelen

2 broccoli (mag ook diepvries)

1/4e bloemkool

400 gr verse spinazie

8 kerstomtaten

100 gr ijsbergsla

knolselder (niet te grot)

2 ui

1 sjalot

1 chilipeper

6 tenen look

2 lente-ui

Fruit

2 citroen

2 limoen

Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren

Alpro greek style yoghurt

75 gr feta

Conserven

500 ml tomatenpassata

ansjovisfilet

Vetstoffen

Extra vierge olijfolie

Noten en zaden

Pijnboompitten

pinda's

hazelnoten

Kruiden

1 bosje verse koriander

1 bosje basilicum

1 bosje bladpeterselie

sumak (paprika of andere kruiden)

tijm

gyroskruiden

currypoeder

paprikapoeder

harissa

Allerlei

Sesamolie

sojasaus

mosterd

quinoavlokken (bij dietvoeding of glutenintolerant)

groentebouillon





17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page