Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.
Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 3 van 2023.
Maandag 16/01 - Geroosterde pompoen met yoghurtsaus en pijnboompitten
Heerlijk winters dit warm geroosterd hoofdgerecht dat goed samengaat met vers gebakken kippenhaasjes. Besprenkel de pompoen met yoghurt-citroensaus en bestrooi met pijnboompitten. Zo makkelijk en toch zo lekker!
Maak dit recept.
Dinsdag 17/01 - Ratatouille met zoete daardappel
Een bord met veel groenten? I like! Dit gerecht voorziet je van allerlei mediterraanse goodies om je lijf te verwennen.
Maak dit recept.
Woensdag 18/01 - Courgetti met broccoli en rundsvlees
Courgetti is een perfect koolhydraatarm alternatief voor pasta. Dit gerecht maken we een tikkeltje Oosters door er sojasaus aan toe te voegen. Komt het water jou al in de mond?
Maak dit recept.
Donderdag 19/01 - Spinaziewok met gebakken zalm en bloemkoolrijst
Een super voedzaam gerecht met kortgebakken spinazie, pulled zalm en verkruimelde feta on top. Supersnel klaar en ZO lekker!
Maak dit recept.
Vrijdag 20/01 - Vegetarische gyrosschotel
Op vrijdag 35 min. in de keuken staan? Daar teken ik voor. Een vegetarische gyrosschotel die ook nog eens gezond is? Klinkt als muziek in de oren. Met een heerlijk sausje van yoghurt en look. Mag ook met gewone kip klaargemaakt worden.
Maak dit recept.
Zaterdag 21/01 - Kabeljauw met hazelnootkorst, knolselderfrietjes en broccoli
In deze versie maken we frietjes van knolselder. Superlekker en supergezond. Wat maakt dit gerecht nog zo interessant? Alles kan tegelijkertijd in de oven. Easypeasy!
Maak dit recept.
Zondag 22/01 - Gezond gevogelte stoofpotje
Dit gevogelte stoofpotje lijkt op pita maar dan koolhydraatarm, glutenvrij en suikervrij. Ik mis groenten in de meeste gyros en het vlees is ook vaak niet van topkwaliteit. Daarom deze gezonde versie.
Maak dit recept.
BOODSCHAPPENLIJSTJE WEEK 3 (2 personen)
Must-haves voor de SNP
Citroenen voor je ochtendritueel
Plantaardige melk voor je shakes
Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)
Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)
Vlees, vis of vegetarisch alternatief
400 gr kippenhaasje
Kip of kalkoen voor 2 personen
250 gr rundsvlees
2 zalmfilets
300 gr vegetarische kip
400 gr kabeljauw
250 gr kippenborst
Groenten
600 gr pompoen (mag ok uit de diepvries)
400 gr bloemkoolrijst
2 zoete aardappelen
350 gr zoete ardappel
4 courgette
1 aubergine
2 rode paprika
1 groene paprika
2 wortelen
2 broccoli (mag ook diepvries)
1/4e bloemkool
400 gr verse spinazie
8 kerstomtaten
100 gr ijsbergsla
knolselder (niet te grot)
2 ui
1 sjalot
1 chilipeper
6 tenen look
2 lente-ui
Fruit
2 citroen
2 limoen
Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren
Alpro greek style yoghurt
75 gr feta
Conserven
500 ml tomatenpassata
ansjovisfilet
Vetstoffen
Extra vierge olijfolie
Noten en zaden
Pijnboompitten
pinda's
hazelnoten
Kruiden
1 bosje verse koriander
1 bosje basilicum
1 bosje bladpeterselie
sumak (paprika of andere kruiden)
tijm
gyroskruiden
currypoeder
paprikapoeder
harissa
Allerlei
Sesamolie
sojasaus
mosterd
quinoavlokken (bij dietvoeding of glutenintolerant)
groentebouillon
Comments