top of page
  • Els

Weekmenu - week 38

Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.

Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 38.

Maandag 19/09 - Gebakken feta

Dit Mediterraans gerecht waant je onmiddellijk in Griekenland of het Zuiden van Frankrijk. Alle ingrediënten bij elkaar in een ovenschaal en that's it! Supersimpel, puur, gezond én glutenvrij!


Maak dit recept.




Dinsdag 20/09 - Honing mosterd zalm met knapperige groentesalade

Deze honing-mosterdzalm is heerlijk, makkelijk te maken én zit boordevol met kleine verrassende accenten. In combinatie met de knapperige rauwe courgettesalade een zomerse knaller!


Maak dit recept.





Woensdag 21/09 - Geroosterde rode kool steak met hazelnootdressing

Wie hip is, bakt tegenwoordig groenten en noemt ze dan steak. Deze rode kool steak geeft niet alleen een prachtige dieppaarse kleur op je bord, het is in de eerste plaats heerlijk met een stukje kalkoenfilet.


Maak dit recept.




Donderdag 22/09 - Thai-style zalmsalade

Speciaal voor onze trouwe detox fan Nele een lichte én verfrissende zalmsalade met een pittige dressing in slechts 15 minuten gemaakt? Are you in?! Dit gerecht gaat vaker op je weekmenu verschijnen.


Maak dit recept.




Vrijdag 23/09 - Caprese portobello

Caprese, beter gekend als de combinatie tomaat-mozzarella in Capri, is voor mij een topcombo. Daarom dat ik deze heerlijk gesmoorde portobello-champignons gevuld met verse geitenkaas (als vervanger van de mozzarella) en kerstomaten graag een kans wou geven.


Maak dit recept.




Zaterdag 24/09 - Gebakken groene minipaprika's

Tijd om de mannen eens te laten koken. De groene paprika's van Kempengoud kan je op de barbecue of in de grillpan bakken. Ze zijn ZO lekker dat ze van tafel vliegen. Heerlijk in combinatie met een stukje verse vis.


Maak dit recept.




Zondag 25/09 - Waterzooi van kip met courgette

Gentse waterzooi is een heerlijke Vlaamse klassieker. Maar wij maken hem vandaag een beetje gezonder. We vervangen de room door een plantaardig alternatief en de aardappelen door een verse smaakvolle courgette. Smakelijke zondag!


Maak dit recept.




BOODSCHAPPENLIJSTJE (2 personen)

Must-haves voor de SNP

Citroenen voor je ochtendritueel

Plantaardige melk voor je shakes

Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)

Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)

Vlees, vis of vegetarisch alternatief

250 gr kippenhaasje

1 grote zalmfilet

2 kalkoenfilets

200 gr zalmfilets zonder vel

2 visfilets uit de noordzee (kabeljauw, pladijs, schilvis, tong,...)

1 halve kip (of kipfilets)

Groenten

1 kg kerstomaten

6 portobello's

150 gr zwarte olijven

2 courgette

2 stengels prei

1 komkommer

1 gele zomerpompoen

1 zakje kiemen of tuinkers

1 rode kool

2 chilipeper

20 minipaprika's

6 tenen look

1 bos lente-ui

1 kleine ui

Fruit

2 citroenen

1 limoen

Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren

400 gr feta

Harde geitenkaas

100 ml alpro cuisine soya

Conserven -

Vetstoffen

Extra Vierge Olijfolie

Noten en zaden

pijnboompitten

geblancheerde hazelnoten

Kruiden

1 bos verse oregano

1 bos verse rozemarijn

1 bos verse basilicum

1 bos verse munt

2 bosjes verse peterselie

Verse dragon

1 bos koriander

1 bos waterkers

Paprikapoeder

chilivlokken

laurier

kruidnagel

Zeezout en peper

Allerlei

Mosterd met mosterdzaadjes

kipbouillon

Honing

ahornsiroop

vissaus

balsamicoazijn

stevia kristalpoeder




20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page