Een vooraf voor jou samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat voordelen: je eet evenwichtig, bespaart tijd, de recepten zijn eenvoudig én je krijgt er een handig boodschappenlijstje bij.
Ontdek hier de weekmenu samengesteld voor week 38.
Maandag 19/09 - Gebakken feta
Dit Mediterraans gerecht waant je onmiddellijk in Griekenland of het Zuiden van Frankrijk. Alle ingrediënten bij elkaar in een ovenschaal en that's it! Supersimpel, puur, gezond én glutenvrij!
Maak dit recept.
Dinsdag 20/09 - Honing mosterd zalm met knapperige groentesalade
Deze honing-mosterdzalm is heerlijk, makkelijk te maken én zit boordevol met kleine verrassende accenten. In combinatie met de knapperige rauwe courgettesalade een zomerse knaller!
Maak dit recept.
Woensdag 21/09 - Geroosterde rode kool steak met hazelnootdressing
Wie hip is, bakt tegenwoordig groenten en noemt ze dan steak. Deze rode kool steak geeft niet alleen een prachtige dieppaarse kleur op je bord, het is in de eerste plaats heerlijk met een stukje kalkoenfilet.
Maak dit recept.
Donderdag 22/09 - Thai-style zalmsalade
Speciaal voor onze trouwe detox fan Nele een lichte én verfrissende zalmsalade met een pittige dressing in slechts 15 minuten gemaakt? Are you in?! Dit gerecht gaat vaker op je weekmenu verschijnen.
Maak dit recept.
Vrijdag 23/09 - Caprese portobello
Caprese, beter gekend als de combinatie tomaat-mozzarella in Capri, is voor mij een topcombo. Daarom dat ik deze heerlijk gesmoorde portobello-champignons gevuld met verse geitenkaas (als vervanger van de mozzarella) en kerstomaten graag een kans wou geven.
Maak dit recept.
Zaterdag 24/09 - Gebakken groene minipaprika's
Tijd om de mannen eens te laten koken. De groene paprika's van Kempengoud kan je op de barbecue of in de grillpan bakken. Ze zijn ZO lekker dat ze van tafel vliegen. Heerlijk in combinatie met een stukje verse vis.
Maak dit recept.
Zondag 25/09 - Waterzooi van kip met courgette
Gentse waterzooi is een heerlijke Vlaamse klassieker. Maar wij maken hem vandaag een beetje gezonder. We vervangen de room door een plantaardig alternatief en de aardappelen door een verse smaakvolle courgette. Smakelijke zondag!
Maak dit recept.
BOODSCHAPPENLIJSTJE (2 personen)
Must-haves voor de SNP
Citroenen voor je ochtendritueel
Plantaardige melk voor je shakes
Verse gember/munt voor je kruidenthee (alternatief: Yogi of Pukka)
Fruit-tienuurtje (voorkeur: bessen, frambozen, aardbeien)
Vlees, vis of vegetarisch alternatief
250 gr kippenhaasje
1 grote zalmfilet
2 kalkoenfilets
200 gr zalmfilets zonder vel
2 visfilets uit de noordzee (kabeljauw, pladijs, schilvis, tong,...)
1 halve kip (of kipfilets)
Groenten
1 kg kerstomaten
6 portobello's
150 gr zwarte olijven
2 courgette
2 stengels prei
1 komkommer
1 gele zomerpompoen
1 zakje kiemen of tuinkers
1 rode kool
2 chilipeper
20 minipaprika's
6 tenen look
1 bos lente-ui
1 kleine ui
Fruit
2 citroenen
1 limoen
Zuivel, plantaardige zuivel, kaas en eieren
400 gr feta
Harde geitenkaas
100 ml alpro cuisine soya
Conserven -
Vetstoffen
Extra Vierge Olijfolie
Noten en zaden
pijnboompitten
geblancheerde hazelnoten
Kruiden
1 bos verse oregano
1 bos verse rozemarijn
1 bos verse basilicum
1 bos verse munt
2 bosjes verse peterselie
Verse dragon
1 bos koriander
1 bos waterkers
Paprikapoeder
chilivlokken
laurier
kruidnagel
Zeezout en peper
Allerlei
Mosterd met mosterdzaadjes
kipbouillon
Honing
ahornsiroop
vissaus
balsamicoazijn
stevia kristalpoeder
コメント