top of page
  • Els

Witlof in ham met knolselderpuree, en een botersausje van noten en peterselie

Hou je van witlof? Wil je een klassieker maken maar toch net iets anders? Dan is dit recept iets voor jou. De gebakken ham voegt veel smaak toe en heeft een aangename structuur, zeker in combinatie met het botersausje van noten en peterselie.

Ingrediënten (2 personen)

3 dikke stronkjes witloof

300 g knolselder

6 plakjes rauwe ham (bv. Serranoham of Prosciutto)

50 g geroosterde hazelnoten

1 dikke bundel krulpeterselie

Kokosvet en boter

Pas de hoeveelheden aan naar eigen behoefte. Ben je een grote eter, actief of heb je een zwaar beroep, maak dan grotere porties klaar maar houd je aan de combinaties."

Bereiding

Schil de knolselder en snijd hem in dikke stukken. Stoof ze in wat kokosvet met een scheutje water (dat stooft gemakkelijker) en kruid met peper en zout. Pureer de gare knolselder met een stamper.

Halveer de stronkjes witlof en draai er een plakje ham rond. Doe wat kokosvet in een pan en leg de witlofstronkjes met de ham erin. Stoof ze een 20-tal minuten onder deksel op een middelmatig vuur. Mix intussen de hazelnoten en de peterselie. Smelt wat boter in een pan en stoof de hazelnoten en de peterselie erin. Lepel de knolselderpuree op een groot bord en schik er de witlofstronkjes en de hazelnotensaus bij. Zet op tafel en laat iedereen zich bedienen.



Bron: dit is een recept van Puur Pascale 2.

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page