top of page
  • Els

Witte vis met mosterdkorst en smeuïge prei

Een lekker stukje vis uit de oven met groenten erbij en je hebt in no-time een vullend en voedzame maaltijd op tafel staan.

Ingrediënten (2 personen)

2 witte visfilets (150 g per persoon)

3 stronken prei 1 el + ½ el olijfolie 1 el graantjesmosterd 225 g spinazie ½ tl Dijon Mosterd

½ kl kurkuma het sap van ½ kleine citroen Zwarte peper en grof zeezout

Een handvol fijngehakte peterselie

“Dit gerecht is zo eenvoudig, zowel qua bereiding als qua ingrediënten, maar het zit toch boordevol smaak."

Bereiding

Verwijder het buitenste blad en het donkerste groene gedeelte van de preistronken. Snijd in ringen van ongeveer 1 centimeter en spoel grondig onder koud stromend water. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote kookpot met antiaanbaklaag en deksel. Stoof de prei, roer regelmatig, draai het vuur laag en laat de prei 15 à 20 minuten sudderen met het deksel op de pan. (Hoe langer, hoe smeuïger en zoeter de prei wordt.) Roer regelmatig om en voeg – indien nodig – een scheutje water toe om aanbakken te vermijden.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop intussen 1 eetlepel graantjesmosterd los met ½ eetlepel olijfolie en zet opzij. Spoel de spinazie grondig en zwier de blaadjes droog in een slazwierder. Breng de prei op smaak met ½ tl Dijonmosterd, de kurkuma, het citroensap en voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Schep tot slot de spinazie door de prei en laat deze gedurende 1 à 2 minuten slinken. Verdeel de groenten over een ovenschaal (druk ze niet aan), leg de vis erbovenop op bestrijk de filets met de graantjesmosterd. Zet 15 minuten in de oven (of tot de vis gaar is – dit hangt vooral af van de dikte van de stukken vis). Serveer meteen!



Bron: dit is een recept van Karola's Kitchen.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page