Deze cheesecake mousse maak je met cashewnoten. Als je cashewnoten een nachtje weekt in water worden ze erg zacht, waardoor je ze goed kan gebruiken als basis voor romige gerechten.

Ingrediënten (+/-3 personen)
200 gram ongebrande cashewnoten (Zorg dat de cashewnoten 8 uur geweekt zijn in water. Heb je weinig tijd? Week ze dan 1 uur in kokend water.)
120 ml romige kokosmelk
3 eetlepels ahorn siroop
3 eetlepels vers citroensap
1,5 theelepel vanille extract
Snufje zout
Handje verse frambozen
20 gram pure chocolade 85%
“Stress je vaak voor het kerstdiner? Gelukkig kan je deze cheesecake mousse ook al een dag van te voren maken. Dat scheelt weer een hoop stress. Garneer de mousse dan nét voor het eten even met de frambozen en pure chocolade. Dat smaakt het lekkerst. "
Bereiding
Zorg dat de cashewnoten 8 uur geweekt zijn in water. Heb je weinig tijd? Week ze dan 1 uur in kokend water. Doe de cashewnoten in de keukenmachine en maal ongeveer een halve minuut fijn. Voeg daarna de kokosmelk, ahorn siroop, citroensap, vanille extract en zout toe. Schraap even langs de zijkant met een lepel als dat nodig is. Maal nog 2-3 minuten totdat het een romige substantie is. Schep de mousse in een grote kom en zet een halfuur in de koelkast om ietsje harder te worden. Verdeel de mousse over 3 glaasjes en garneer met frambozen en fijngehakte pure chocolade.
Bron: zonderzooi.nl
Mogen er bij jou een paar of meer kilootjes af?
Kan je een reset gebruiken? Heb je nood aan energie? Heb je een doffe huid? Wil je beter slapen? Heb je stress? Zijn je hormonen uit balans? Klaar voor een nieuwe start?
Boek dan snel je gezondheidsgesprek. Ik bekijk samen met jou welk RainPharma voedingsprogramma voor jou geschikt is. Je kan zowel voor het RainPharma Balance Dieet als voor het Smart Nutrition Project bij Naturein terecht. Opvolging en lekkere gerechtjes verzekerd!
Boek je gesprek via hallo@naturein.be
Comments